MFP a semnat cu firma Transearch International contractul pentru selectia noii conduceri a CEC Bank

Data publicarii: 17-10-2016 | Economie

Ministerul Finantelor Publice a semnat cu firma SC Transearch International contractul in valoare de 80.100 de lei fara TVA, pentru selectia celor 9 membri ai Consiliului de Administratie al CEC Bank, se arata intr-un comunicat al Ministerului transmis, luni, AGERPRES.

"Ministerul Finanțelor Publice a semnat cu firma SC Transearch International contractul pentru selecția celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank. Scopul este acela de a eficientiza, dezvolta și valorifica potențialul acestei instituții din subordinea Ministerului", se arată în comunicat.

Potrivit documentului, procesul de recrutare și selecție a avut la bază respectarea prevederilor Legii nr. 111/2016 legată de guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, iar criteriul de atribuire în baza căruia s-a încheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate/preț.

"Implementarea principiilor de guvernanță corporativă în întreprinderile de stat este una din prioritățile mandatului meu. Cred că este nevoie de o schimbare care să ducă la dezvoltarea, la creșterea profitabilității acestor companii. În cadrul Ministerului Finanțelor, am ales să începem procedurile pentru selecția conducerii CEC datorită importanței pe care o are această instituție în sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua și pentru restul companiilor din subordinea ministerului", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit comunicatului, cerințele minime obligatorii ce au stat la baza selecției firmei de recrutare au fost: forma de înregistrare (operatorul economic să fie legal constituit și să aibă capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul achiziției) și experiență de minim trei ani în recrutare de candidați pentru poziții de administratori la societăți din sectorul public sau privat.

Totodată, o altă condiție a fost ca operatorul, în ultimii 3 ani, să fi prestat servicii similare de recrutare și plasare de personal, pe poziții de management, în cel puțin două societăți din domeniul financiar bancar și nebancar, din care una din cele două societăți, a avut o cifră de afaceri superioară echivalentului în lei al sumei de 7,3 milioane de euro și un număr de cel puțin 50 de angajați.

Sursa: Agerpress