Samsung inlocuieste pe aeroport Galaxy Note 7, dupa unele interdictii de prezenta la bordul avioanelor

Data publicarii: 17-10-2016 | Economie

Samsung Electronics a anuntat luni ca ofera telefoane la schimb utilizatorilor de Galaxy Note 7 cu zboruri internationale din Coreea de Sud, dupa ce SUA si alte tari au interzis acest model de telefon in avioane, relateaza agentia EFE.

"Am deschis un centru pe Aeroportul Internațional Incheon pentru ca utilizatorii să își poată schimba telefonul Galaxy Note 7 cu un alt model de telefon", a declarat, pentru EFE, un purtător de cuvânt al companiei cu sediul la Seul, fără a specifica dacă această măsură va fi luată și în aeroporturile din alte țări.

Samsung a recurs la această măsură după ce autoritățile din sectorul transporturilor din SUA, Canada, Israel și Japonia, dar și companiile aeriene din alte țări au interzis prezența la bordul avioanelor cu un telefon Galaxy Note 7, chiar și închis, după o serie de cazuri în care telefoanelor au luat foc, ceea ce a dus la retragerea telefoanelor de pe piață.

În Coreea de Sud, unde, alături de SUA, s-au vândut cele mai multe Galaxy Note 7, de la lansarea acestora în magazine, în august, Ministerul Transporturilor nu a impus, momentan, nicio restricție acestui model de telefon pe zborurile naționale sau internaționale.

Între timp, Samsung Electronics, care, inițial, a pus incendierea telefonului de seama bateriilor cu probleme, a început o anchetă la scară mare pentru a afla cauzele problemei, după ce și unele dintre telefoanele reparate au luat foc.

Compania a inclus în această anchetă o serie de ingineri care "examinează minuțios procesele de inginerie, producție și control al calității", pentru a încerca să afle cauza incendierii telefoanelor, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Analizăm orice posibilitate și lucrăm contra cronometru pentru a ajunge la fondul problemei", a spus reprezentantul companiei sud-coreene care lucrează, de asemenea, cu compania elvețiană SGS specializată în în anchete și control al calității produselor.

În paralel, Guvernul din Coreea de Sud a demarat o altă investigație, cu colaborarea Samsung.

După ce o serie de telefoane Note 7 au luat foc, compania a chemat în septembrie la revizie 2,5 milioane aparate , dar, în cele din urmă, luna aceasta a decis retragerea de pe piață a acestui model, deoarece probleme a persistat.

Samsung estimează pierderi operaționale de circa 6,1 miliarde woni (circa 4,892 miliarde euro/5,384 miliarde dolari) pentru perioada iulie 2016 — martie 2017, din cauza "fiascoului" legat de Galaxy Note 7.

În plus, a calculat un impact negativ de circa 3.500 miliarde woni (2,8 miliarde euro/3,1 miliarde dolari) asupra profitului operațional în următoarele trei trimestre.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: