VIDEO UPDATE Borc (MECRMA): Romania se afla intr-o situatie economica incurajatoare, dar inca se confrunta cu probleme de credibilitate

Data publicarii: 19-10-2016 | Economie

Romania se afla intr-o situatie economica incurajatoare, dar inca se confrunta cu probleme de credibilitate atat pe plan intern cat si extern, generate de lipsa de coerenta in implementarea programelor publice, a declarat miercuri ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), Costin Borc.

"România se află într-o situație economică încurajatoare, după cum arată cele mai recente date cu privire la creștere, consum și investiții. Acum avem responsabilitatea de a maximiza acest potențial și a menține trendul pozitiv. Dar, pentru a maximiza poziția României de pilon regional de stabilitate și dezvoltare, trebuie să rezolvăm problema pe care o avem cu încrederea. Deși a înregistrat progrese economice semnificative în trecut, România încă are probleme de credibilitate, atât pe plan intern cțt și extern", a explicat miercuri Costin Borc, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Potrivit acestuia, principala cauză a neîncrederii este reprezentată de lipsa de coerență și de continuitate a politicilor și programelor publice, determinată de schimbările electorale

"Consider că este responsabilitatea noastră să recâștigăm încrederea, atât a românilor cât și a partenerilor noștri externi, cu ajutorul unei viziuni coerente de dezvoltare economică", a mai spus vicepremierul Borc.

El a menționat, în acest context, programul România Competitivă, la care lucrează de mai multe luni Guvernul împreună cu alți parteneri instituționali și care vizează o serie de măsuri menite să ducă la o creștere economică sustenabilă de 5% pe an până în 2020.

Potrivit lui Borc, strategia presupune stimularea producției oriunde în România și schimbarea modelului de creștere de pe consum și măsuri fiscale pe producție.

"Aceste principii care unesc toate obiectivele și măsurile sunt accesibilitatea și interconectarea, care se referă, deopotrivă, la conectarea, prin infrastructura fizică, a marilor centre de dezvoltare cu zona rurală și la rețelele digitale care simplifică regulile pentru toți cei care vor să dezvolte o afacere în România", a explicat Costin Borc.

Oficialul citat a mai spus că, în prezent, documentul este în faza finală de aprobare la ministere, iar la începutul unii noiembrie vor fi comunicate rezultatele.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: