Control in Hala Obor: Amenzi de 38.000 de lei, alimente confiscate si suspendarea activitatii timp de un an in doua unitati

Data publicarii: 21-10-2016 | Economie

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat 15 amenzi, in valoare de peste 38.000 de lei, unor comercianti din Hala Obor gasiti cu nereguli, iar activitatea in doua unitati de alimentatie publica a fost suspendata pentru o perioada de un an, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Rares Habeanu.

"Nu avem încă datele finale în urma controlului realizat vineri dimineața împreună cu echipele IGPR la Hala Obor, însă putem spune că au fost controlate șapte unități de alimentație publică care comercializau doar produse de origine animală și 30 de mașini care aduceau marfă. Pentru mai multe nereguli găsite, au fost aplicate 15 amenzi, în valoare aproximativă de 38.000 de lei, inclusiv pentru opt mașini, iar două unități au primit ordonanțe de suspendare a activității pentru o perioadă de un an, întrucât mai aveau primite amenzi de două ori în șase luni. A fost confiscată marfa din unitățile găsite cu nereguli, dar deocamdată nu avem datele finale", a spus Hăbeanu.

Acesta a subliniat că la hala Obor mai sunt două echipe de medici veterinari, care au rămas pentru finalizarea controlului, din cele 13 prezente vineri dimineața, respectiv 26 de medici veterinari.

Controlul a vizat doar unitățile care comercializau produse de origine animală (carne, lactate, pește, ouă etc.).

Printre neregulile găsite în urma controlului și pentru care au fost aplicate sancțiuni se află: depășirea capacităților de depozitare peste limita admisă, activitate fără autorizație, inexistența spațiilor de depozitare a produselor expirate, carne neetichetată corespunzător cu proveniență nejustificată, mijloace de transport fără autorizație sanitar veterinară, transporturi neautorizate sanitar-veterinar cu marfă fără documente de însoțire și proveniență, suspiciuni de documente falsificate de însoțire și proveniență și nerespectarea regimului termic de transport.

Sursa: Agerpress