Ministrul Transporturilor: Nu candidez la alegeri, dar nu am decis inca daca sunt dispus sa raman in Guvern

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a declarat, luni, ca nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, dar ca nu a luat inca o decizie daca este dispus sa faca parte din viitorul Executiv.

"Nu candidez la alegeri, pentru că sunt foarte multe proiecte ca acesta. Mai sunt alte proiecte despre care o să vorbim în următoarele săptămâni pe care doresc să le avansez atât de mult încât să nu mai poată fi oprite", a precizat Bușe, la întrebările ziariștilor.

Totodată, întrebat dacă este dispus să rămână în Guvern și după alegeri, el a răspuns: "Nu am decis încă, sincer să fiu sunt foarte focalizat pe aceste proiecte și asta îmi consumă acum toată energia".

Ministrul a arătat că, în următoarele cinci săptămâni vor fi lansate licitațiile pentru proiecte precum realizarea a 500 de kilometri de autostradă, a peste 300 de kilometri de drum expres și a opt variante ocolitoare. La acestea se vor adăuga lotul 2 al magistralei 5 și magistrala 6 de metrou.

"Până la finele anului vor fi inaugurați 15 kilometri noi de autostradă, respectiv lotul 2 Lugoj-Deva", a adăugat Bușe.

Sorin Bușe a efectuat luni dimineață o vizită de lucru la șantierul centurii feroviare a Bucureștiului.

Ministrul a mers cu trenul de la stația Progresul la Gara de Nord, traseu care va putea fi parcurs în 40 de minute din februarie 2017, după o investiție de 200.000 de euro, care va fi derulată de CFR Infrastructură.

"Costul unei călătorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul în sudul Capitalei în 40 de minute, inclusiv opririle în stații. Trenurile vor putea circula din 15 în 15 minute, chiar și mai des dacă va fi cazul", a spus Bușe.

Practic, trenul va lega cele două gări prin vestul Capitalei, cu opriri în stații precum Bragadiru, Chiajna sau Domnești. În total vor fi 30 de kilometri și 16 stații, din care 7 existente.

"Este vorba de 600.000 de locuitori în această zonă, care ar putea utiliza trenul", a mai spus ministrul.

Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la stațiile de metrou Preciziei și Berceni și va fi gata la sfârșitul anului viitor.

O a treia etapă presupune închiderea prin est a inelului de centură feroviară a Capitalei, care va fi gata până la sfârșitul anului 2018 și va necesita 15 milioane de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: