CNIPMMR: IMM-urile premiate in Topul National al Firmelor Private din Romania au realizat o cifra de afaceri de 10 miliarde lei

Data publicarii: 25-10-2016 | Economie

Firmele mici si mijlocii private din Romania, premiate in cadrul celei de-a XXIV-a editii a Topului National al Firmelor Private din Romania, au realizat o cifra de afaceri de 10 miliarde de lei, in timp ce profitul brut inregistrat depaseste un miliard de lei, a declarat, marti, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care participa la Topul National al Firmelor Private din Romania.

"Topul firmelor reprezintă o constantă, fiind cel mai vechi din acest domeniu. De-a lungul anilor, am acordat peste 16.000 de premii și am avut 7.500 de firme participante. În acest an, firmele participante premiate realizează o cifră de afaceri cumulată de 10 miliarde de lei, un profit brut de peste un miliard de lei și angajează peste 26.500 de oameni", a spus Jianu.

Potrivit șefului CNIPMMR, mediul de afaceri din România trebuie ajutat de stat, prin măsuri ce vizează debirocratizarea, stimularea forței de muncă și a finanțării pentru IMM-uri.

"Am reușit lansarea unei cercetări interesante, Carta Albă a IMM-urilor. În acest document am inserat o serie de probleme cu care ne confruntăm, iar principalele trei probleme ale întreprinzătorilor sunt birocrația serioasă, lipsa forței de muncă și lipsa acută de finanțare a IMM-urilor. Mediul de afaceri trebuie să devină din ce în ce mai important și este nevoie de înființarea unui Consiliu Consultativ care să funcționeze pe lângă autorități locale, pe lângă primari. Un lucru foarte important este deschiderea de birouri de investiții la Consiliile județene, respectiv primării', a menționat Florin Jianu.

De asemenea, acesta a susținut ideea că, după 25 de ani în care mediul politic a transmis mediului de afaceri ce să facă, a venit vremea ca mediul de afaceri să spună ceea ce vrea să facă.

"Un alt eveniment pe care noi l-am realizat în acest an, 'Invest in România', a concluzionat că atragerea de investiții fie ele autohtone, fie străine, este foarte importantă. Cred că, după 25 de ani de când mediul politic ne-a spus ce avem de făcut, cred că a venit vremea ca noi, mediul de afaceri, să spunem ceea ce vrem să facem. În acest sens, am întocmit Programul de Guvernare al mediului de afaceri, document împărțit pe 7 capitole. Aproape 100 de măsuri sunt cuprinse în acest program și vă amintesc două dintre ele: Legea debirocratizării, în care cerem ca statul să nu mai solicite documente întreprinzătorilor, pe care deja statul le deține, și o Lege a prevenției, prin care cerem statului să nu mai amendeze întreprinzătorii fără a face o măsură de prevenție. Mediul de afaceri are nevoie de un parteneriat, de prevenție din partea statului. Una dintre temele principale ce trebuie abordate este cea a antreprenoriatului. România are o forță în antreprenoriat", a subliniat președintele CNIPMMR.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizează, marți, ediția cu numărul XXIV a Topului Național al Firmelor Private din România.

Evenimentul se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Târgul Serviciilor/Produselor de Excelență pentru Întreprinderi.

"Evenimentul este unul de referință pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor și vor fi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiție, TOP-ul transpune bunele practici internaționale în domeniu și se bucura de recunoașterea la nivel european și internațional a Uniunii Europene a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (UEAPME) și a Asociației Mondiale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (WASME)", susțin organizatorii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: