VIDEO UPDATE Borc: Romania nu este inca pregatita sa se prezinte cum se cuvine la targurile si expozitiile internationale

Data publicarii: 25-10-2016 | Economie

Romania nu este inca pregatita sa se prezinte cum se cuvine la targurile si expozitiile internationale, iar anumite accidente care ne fac de ras la astfel de evenimente fac parte dintr-un sir al lipsei de concepte clare si globale pentru promovare, a declarat, marti, Costin Borc, viceprim-ministru si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

"Fără să devoalez prea mult discuțiile pe care le-am avut, azi, în Comisiile reunite Economică și de Industrii de la Parlament, pe tema prezenței și promovării României la târgurile și expozițiile internaționale, vreau doar să spun că este evident că noi nu suntem, la ora actuală, încă pregătiți să ne prezentăm cum se cuvine la târgurile și expozițiile internaționale. Anumite accidente care ne fac de râs la târguri și expoziții internaționale nu sunt, de fapt, decât dintr-un șir de lipsă de concept. În decursul anilor, lucrurile s-au modificat, dar am rămas la aceleași concepte. România nu are un concept global clar atunci când merge la târguri și expoziții. Ideea pe care o am se referă la o viziune unitară pentru promovarea României la export", a spus Borc, l a XXIV a ediție a Topului Național al Firmelor Private din România.

Ministrul Economiei a adăugat faptul că România este pregătită pentru conceptul de industrializare 4.0, chiar dacă lucrurile, în acest sens, au demarat cu o oarecare întârziere.

"În ceea ce privește problematica IMM-urilor din România, ceea ce este foarte important pentru acest Guvern este că fără motorul pe care îi reprezentați dvs., economia României nu poate merge bine. E adevărat că avem nevoie de firmele mari, dar bunăstarea mare vine din numărul de IMM-uri și funcționarea bună a acestora pe lângă cele mari. România a pornit mai târziu în derularea conceptului de industrializare 4.0, dar avem o industrie destul de bună, firme bune, mediu de cercetare-dezvoltare care poate contribui la dezvoltare și start-upuri. În săptămânile care urmează vom lucra la acest concept, începând cu industriile care sunt pregătite pentru așa ceva: industria auto și industria IT. Știți foarte bine că industria auto înseamnă, azi, aproape 40% IT. Pe baza acestui concept, vom replica mai târziu în industria aeronautică, în agricultură, energie — cu conceptul Smart City etc", a subliniat oficialul.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizează, marți, ediția cu numărul XXIV a Topului Național al Firmelor Private din România.

Evenimentul se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Târgul Serviciilor/Produselor de Excelență pentru Întreprinderi.

"Evenimentul este unul de referință pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor și vor fi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiție, TOP-ul transpune bunele practici internaționale în domeniu și se bucura de recunoașterea la nivel european și internațional a Uniunii Europene a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (UEAPME) și a Asociației Mondiale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (WASME)", susțin organizatorii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: