VIDEO UPDATE Ciolos: Sper ca tot mai multi producatori de automobile sa investeasca in cercetare-dezvoltare

Data publicarii: 26-10-2016 | Economie

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, ca isi doreste ca sectorul privat sa investeasca tot mai mult in Romania in cercetare-dezvoltare, exprimand speranta ca va vedea din ce in ce mai multi mari producatori de autovehicule care sa investeasca in acest domeniu.

"Ne dorim nu doar construcția de autoturisme, dar și — așa cum statul investește — sectorul privat să investească din ce în ce mai mult în partea de cercetare-dezvoltare. Nu doar pentru că acesta este viitorul dezvoltării sectorului industrial, dar și pentru că România are un potențial de valorificat în acest domeniu al ingineriei, al cercetării, dezvoltării și inovării aplicate. Cred că a sosit vremea să creăm condiții din ce în ce mai bune pentru ca acești specialiști români care în momentul de față sunt nevoiți să meargă în altă parte pentru a câștiga mai bine și pentru a-și pune în valoare competențele, să poată să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea performanței și a competitivității sectorului industrial", a afirmat premierul, aflat în vizită de lucru la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault.

El a precizat că o cincime din activitatea de cercetare, inovare, dezvoltare a întregului grup Renault este făcută în România.

"Sper să vedem în anii care vin din ce în ce mai multe mari grupuri producătoare de automobile care să investească nu doar în partea de producție, dar și în partea de cercetare, dezvoltare, inovare", a adăugat primul ministru.

Sursa: Agerpress