Profitul Samsung a scazut cu 17% in trimestrul al treilea din cauza esecului Galaxy Note 7

Data publicarii: 27-10-2016 | Economie

Samsung Electronics, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a raportat joi o scadere a profitului si cifrei de afaceri in trimestrul al treilea, in conditiile in care esecul telefonului Galaxy Note 7 a dus la prabusirea veniturilor generate de divizia de dispozitive mobile, cea mai profitabila divizie a grupului sud-coreean, transmite AFP.

În perioada iulie-septembrie 2016, profitul operațional al Samsung a coborât la 5.200 miliarde woni (4,57 miliarde de dolari) cu 29,7% mai puțin decât rezultatul operațional de 7.300 miliarde woni înregistrat în perioada similară a anului trecut. Profitul net pentru trimestrul al treilea a scăzut și el cu 17% în ritm anual până la 4.540 miliarde woni (4 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au scăzut cu 7,5% până la 47.820 miliarde woni.

Samsung a precizat că profitul operațional înregistrat de divizia de dispozitive mobile a scăzut cu aproape 98% în ritm anual până la 100 miliarde woni în trimestrul al treilea. În schimb, diviziile producătoare de chipuri și dispalyuri, care livrează componente pentru producătorii rivali de smartphone și televizoare, au înregistrat rezultate mai bune în trimestrul al treilea, ceea ce a ajutat la diminuarea impactului rezultatelor slabe înregistrate de divizia de dispozitive mobile.

"Privind în viitor spre trimestrul patru, compania se așteaptă ca veniturile sale să se îmbunătățească ca urmare a performanțelor solide ale diviziei de componente. Divizia de dispozitive mobile se așteaptă la o revenire la veniturilor sale până la un nivel comparabil cu cel înregistrat în ultimul trimestru din 2015, grație vânzărilor solide de telefoane Galaxy S7 și S7 edge," a informat Samsung într-un comunicat.

Separat, Samsung Electronics a anunțat că acționarii au decis ca vice-președintele Jay Y. Lee să fie inclus în consiliul director al grupului, ceea ce îi va permite acestuia să participe mai activ la procesul de luare a deciziilor. Jay Y. Lee, 48 de ani, singurul fiu al președintelui Samsung Electronics, Lee Kun-hee, afectat de un atac de cord suferit în 2014. Analiștii sunt de părere că includerea lui Jay Y. Lee în consiliul director al Samsung Electronics va consolida și mai mult rolul său de lider al Samsung Group.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: