Metrorex pregateste documentatia pentru angajarea unui expert in asigurari, care sa stabileasca riscurile calatoriei cu metroul si despagubirile

Data publicarii: 03-11-2016 | Economie

Metrorex va publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), pana la data de 15 noiembrie, anuntul pentru achizitionarea serviciilor unui expert in domeniul asigurarilor care sa elaboreze un studiu din care sa reiasa posibilele riscuri rezultate din accidente/incidente fata de care societatea este vulnerabila in relatia transportator - calator.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, în prezent se lucrează la documentația de achiziție, varianta finală a caietului de sarcini fiind supusă atenției Consiliului de Administrație.

"În ultimul an, polița de asigurare civilă pentru pagube produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare a constituit o preocupare permanentă a managementului Metrorex. Astfel, în conformitate cu legislația actuală, Metrorex a lansat la finele anului 2015 procedura de angajare a unui expert în domeniul asigurărilor pentru elaborarea unui studiu din care să reiasă posibilele riscuri rezultate din accidente/incidente față de care societatea este vulnerabilă în relația transportator — călător", spune Metrorex.

Studiul va cuprinde, în special, identificarea, descrierea și fundamentarea pe baze de calcul a riscurilor rezultate din călătoria cu metroul, stabilirea ariei de întindere a riscurilor, clasificarea riscurilor identificate din punct de vedere al oportunității asigurării acestora și, nu în ultimul rând, identificarea și fundamentarea nivelului optim de despăgubire a riscurilor identificate.

"Metrorex a lucrat, împreună cu firma specializată contractată, la elaborarea caietului de sarcini și a cerințelor acestuia. Varianta finală a caietului de sarcini a fost supusă atenției Consiliului de Administrație, fiind avizat de către Consiliul Tehnico-Economic în data de 1.11.2016. În momentul de față, se lucrează la documentația de achiziție, urmând ca până la data de 15 noiembrie 2016 să se publice în SEAP anunțul pentru achiziționarea serviciilor", a precizat compania.

Sursa: Agerpress