Stefanescu (COTAR): Noile tarife RCA reprezinta o gura de oxigen pentru toti transportatorii din Romania

Data publicarii: 18-11-2016 | Economie

Noile tarife RCA reprezinta o gura de oxigen pentru toti transportatorii din Romania care isi vor cumpara polite pe un an, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

"Noile tarife RCA reprezintă o gură de oxigen pentru toți transportatorii din România pentru că reușesc să cumpere pe un an, chiar dacă ordonanța este pe șase luni și cu prelungire pentru trei și încă trei luni. Transportatorii își vor face asigurare un an", a spus Vasile Ștefănescu.

Acesta a afirmat că, în cazul în care asiguratorii vor majora tarifele polițelor RCA pentru persoane fizice în dorința de a compensa reducerile pentru persoanele juridice, aceștia săvârșesc un abuz, iar transportatorii vor organiza proteste.

"Ei (asiguratorii — n. r.) dacă majorează tarifele la persoanele fizice fac un abuz. Noi, transportatorii, vom fi cu cetățenii. Le vom lua lor partea acum și vom ieși în stradă pentru cetățeanul român care are mașină, dacă le vor mări tariful", a declarat Vasile Ștefănescu.

Liderul COTAR a precizat că transportatorii care aveau polițele RCA expirate de o săptămână sau două nu au mai cumpărat altele și așteaptă să achiziționeze altele luni. Vasile Ștefănescu a adăugat că asigurătorii au redus tarifele la polițele RCA pentru transportatorii de persoane fizice și taxiuri cu trei zile înainte ca Guvernul să emită ordonanța.

Noile tarife RCA, adoptate la începutul lunii noiembrie în Guvern, intră în vigoare de vineri pentru o perioadă de șase luni, acestea urmând să fie aplicate de societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: