Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Immofinanz AG preia o serie de companii de inchirieri imobiliare

Data publicarii: 22-11-2016 | Economie

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Immofinanz AG preia mai multe companii din domeniul inchirierii de imobile, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta remis luni AGERPRES.

Astfel, Immofinanz AG a primit autorizarea să preia CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft, precum și 10 companii din România — CA Immo Real Estate Management Romania SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL și K&K Investment SRL.

Immofinanz este o societate pe acțiuni, constituită conform dreptului austriac, listată la Bursele de Valori din Viena și Varșovia. Din grupul Immofinanz fac parte mai multe companii active în România în domeniul închirierii de imobile cu destinație birouri — Bucharest Corporate Center, Cora GS, Capri Trade, Global Trust, S-Park Offices, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise — IRIDE SA, Immoeast Băneasa Airport Tower și Băneasa 6981 SRL.

CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaf activează în România pe piața serviciilor de închiriere de proprietăți imobiliare cu destinație de spații de birouri moderne din București.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Sursa: Agerpress