Oferta publica MedLife pentru investitorii individuali incepe miercuri; subscrierea se efectueaza la pretul maxim de 35 lei/actiune

Data publicarii: 06-12-2016 | Economie

Oferta publica MedLife pentru investitorii individuali se deruleaza incepand de miercuri si pana in 15 decembrie, conform unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) remis, marti, AGERPRES.

"În perioada 7 — 15 decembrie 2016, sunt oferite publicului un număr de până la 8,8 milioane de acțiuni existente reprezentând până la 44% din companie. Subscrierea se efectuează la prețul maxim de 35 lei pe acțiune, iar prețul final de ofertă va fi stabilit în data de 16 decembrie. Investitorii de retail care subscriu valid în primele patru zile — din 7 până pe 12 decembrie, ora 17:00, inclusiv, vor avea un discount de 5% față de prețul final al ofertei. În plus, fiecare investitor va primi garantat în cadrul ofertei cel puțin 200 de acțiuni subscrise valid de un investitor, conform principiului 'Primul venit-Primul servit', până la un număr total de 350.000 de acțiuni. Pentru investitorii care depun subscrieri care nu sunt garantate, se va aloca pro-rata", se arată în document.

Cei care vor să cumpere acțiuni în ofertă se pot adresa oricărei agenții Raiffeisen Bank sau oricărui broker eligibil, o societate de servicii de investiții financiare sau o instituție de credit care a semnat cu Raiffeisen Bank un angajament de respectare a condițiilor prevăzute de Prospectul ofertei.

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informațiile publicate marți pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creștere cu 26,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane de lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie — septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane de euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanța achiziția Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane de euro reprezentând sume datorate și dobânzile acumulate din împrumuturi și contracte de leasing financiar. În aceeași lună, Grupul a tras 4 milioane de euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane de euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Acțiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacționare în 21 decembrie, cu simbolul 'M', informează Bursa de Valori București.

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acțiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară inițială de vânzare de acțiuni deținute de V4C Eastern Europe Holding V Limited și International Finance Corporation la societatea MedLife.

Oferta este împărțită în două tranșe, respectiv 15% dintre acțiunile oferite (1.326.072 acțiuni) va fi oferit inițial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituționali, iar restul de peste 7,51 milioane de acțiuni vor fi oferite instituțiilor de credit, firmelor de investiții, organismelor de plasament corectiv, societăților de asigurare, fondurilor de pensii etc.

În prezent, V4C deține 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation — 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu — 15%, Mihail Marcu — 21%, iar Nicolae Marcu — 15%.

Președintele Bursei de Valori București, Lucian Anghel, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, și alți antreprenori români.

"Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacție de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-și listeze compania pentru a obține capital. Sper din suflet ca piața să susțină această tranzacție. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacție în care un broker a ieșit în presă în prima zi și a criticat tranzacția, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înțelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că, dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea și alți antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare", a spus Anghel.

Sursa: Agerpress