Puscas (ANAP): In domeniul sanatatii se fac cele mai multe nereguli in achizitii publice

Data publicarii: 06-12-2016 | Economie

Cele mai multe nereguli descoperite de Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) sunt in domeniul sanatatii, aproximativ un sfert dintre contractele din spitale, atribuite prin achizitii directe, fiind susceptibile de proceduri neconforme, a declarat marti presedintele Agentiei, Bogdan Puscas.

"În domeniul sănătății se fac cele mai multe nereguli în achiziții publice. Din totalul contractelor din spitale, atribuite prin achiziții directe, asupra unui sfert putem emite dubii rezonabile", a explicat Pușcaș în conferința de bilanț la 12 luni de guvernare.

ANAP a derulat, în perioada 2011 — 2016, 365 de controale în spitale, iar șapte dintre acestea sunt încă în derulare. În cadrul acestor controale, cele mai mari amenzi aplicate au fost de 200.000 de lei.

Printre unitățile care au primit această amendă se află Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul de Chirurgie Plastică București, Spitalul Elias, Spitalul Sf. Ioan din Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Județean de Urgență Alexandria și Spitalul de Urgență Petroșani.

Amenzi importante au primit și Spitalul Municipal Toplița, respectiv 175.000 de lei, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Spitalul Județean de urgență Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște,

Spitalul Mavromati, câte 160.000 de lei fiecare, dar și Spitalul Județean Zalău, cu 150.000 de lei și Spitalul de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu Bălăceanca" din Ilfov, cu 140.000 lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: