Dinu (MFE): POCU va fi modificat si ajustat pentru o abordare integrata

Data publicarii: 09-12-2016 | Economie

Programul Operational Capital Uman (POCU) va fi modificat si ajustat pentru a permite o abordare integrata si o finantare coerenta, a declarat, vineri, Dragos Dinu, ministrul Fondurilor Europene, intr-un mesaj video publicat pe site-ul institutiei.

"Am găsit în momentul în care am venit programe operaționale abordate într-o manieră care arăta că n-am învățat și n-am reținut nimic din lecțiile perioadei de programare trecute. Aveam intervenții pe care le-am finanțat fără a ne asigura că obținem vreun rezultat și un impact real. Asta vrem să schimbăm. Programul Operațional Capital Uman va fi modificat și ajustat. Avem în acest moment acordul comitetului de monitorizare pentru modificarea programului care să permită o abordare integrată și o finanțare coerentă adițională finanțării naționale pentru o serie de intervenții clare, orientate spre un impact real", a spus Dinu.

El a precizat că autoritățile gândesc intervenții care să fie complementare și orientate spre rezultat.

"Ceea ce promovăm și abordarea pe care o avem în acest moment este o abordare care permite o complementaritate reală între instituțiile publice ale statului român, politicile publice pe care aceste instituții și le asumă și le implementează și partenerii din sectorul privat și din mediul ONG. Gândim intervenții care să fie într-adevăr complementare și să construiască unele de la altele în așa fel încât această problematică urgentă și complexă să fie într-adevăr adresată într-o manieră corectă și orientată spre rezultat", a mai arătat ministrul Fondurilor Europene.

POCU 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, pentru a contribui la reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială dintre România și Statele Membre ale UE.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: