Hunedoara: Termenul de judecata cu privire la insolventa Complexului Energetic, amanat pe 27 decembrie

Data publicarii: 19-12-2016 | Economie

Tribunalul Hunedoara a amanat luni termenul de judecata pentru cererile de declansare a procedurii de insolventa la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), procesul urmand sa se judece pe 27 decembrie.

Decizia instanței i-a determinat pe liderii Sindicatului 'Muntele' să se reunească în sediul companiei în așteptarea unei explicații din partea conducerii CEH.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a explicat, pentru AGERPRES, că instanța de judecată a conexat luni cererile prin care CEH și creditorii societății solicită declararea insolvenței și a respins cererea de intervenție în interes propriu a Sindicatului 'Noroc Bun' de la Mina Livezeni.

'A fost fixat un nou termen de judecată pe data de 27 decembrie, cu citarea părților', a precizat Ildiko Glăman.

Liderii Sindicatului 'Muntele', reprezentativ la nivelul CEH, s-au adunat luni după-amiază la sediul din Petroșani al companiei, așteptând explicații din partea conducerii societății. Sindicaliștii doresc să afle propunerile administrației pe care să le transmită apoi minerilor în sălile de apel.

'Situația este tensionată, iar salariații simt cel mai tare acest lucru la locurile lor de muncă. Se cere tot mai mult cărbune, dar nu mai avem niciun fel de materiale cu care să lucrăm în subteran', a declarat, pentru AGERPRES, secretarul general al Sindicatului 'Muntele', Ionel Ciubotaru.

Cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei către diverși furnizori, CEH a solicitat intrarea în insolvență pentru a treia oară în acest an, decizia urmând să fie luată de o instanță a Tribunalului Hunedoara.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: