Viitorul Guvern ar putea acredita autoritatile de management in primele luni din 2017 (raport MFE)

Data publicarii: 22-12-2016 | Economie

Documentatia in vederea acreditarii autoritatilor de management trebuie transmisa la Comisia Europeana (CE) in primele luni ale anului viitor, se arata in "Raportul de guvernare. Portofoliul Fondurilor Europene (noiembrie 2015 - decembrie 2016)", publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

"Cadrul de gestionare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 este dezvoltat și așezat într-un mod coerent, cu structuri clar identificate, roluri bine definite și coordonarea asigurată. Suplimentar față de cele 3 autorități de management deja acreditate (Autoritatea de Management pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia 2014-2020, Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG V-A România-Bulgaria și Autoritatea de management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate n.r.), pentru majoritatea programelor operaționale este necesară finalizarea ultimelor detalii de conținut aferente sistemelor de management și control și transmiterea în primele luni ale anului 2017 a documentației în vederea acreditării autorităților de management", se arată în document.

Potrivit acestuia, au fost stabilite cerințele și detaliile de dezvoltare, au fost finalizate, testate și puse în utilizare o parte din modulele necesare, au fost clarificate rolurile și responsabilitățile, dar și suplimentate semnificativ structurile suport care asigură dezvoltarea sistemului informatic. Toate acestea permit finalizarea dezvoltării sistemului informatic necesar pentru gestionarea fondurilor europene, în prima jumătate a anului 2017, conform sursei citate.

"În acest an, au fost desemnate două autorități de management care gestionează programe de cooperare transfrontalieră — Autoritatea de Management pentru Programul IPA de CooperareTransfrontalieră România-Republica Serbia 2014-2020 și Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG V-A România-Bulgaria. Întregul proces de construcție pentru definirea sistemelor de management și control a permis, de asemenea, acreditarea autorității de management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Am reușit astfel să avem prima cerere de plată transmisă către Comisia Europeană și să evităm returnarea sumei de aproximativ 50 milioane de euro", menționează sursa citată.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: