Fondul Aabar Investments va lua parte la majorarea de capital de la UniCredit (surse)

Data publicarii: 11-01-2017 | Economie

Fondul Aabar Investments din Abu Dhabi va cumpara mai multe actiuni la grupul bancar italian UniCredit, cu ocazia unei oferte de actiuni in valoare de 13 miliarde de euro, ce va fi lansata luna viitoare de cea mai mare banca din Italia, au declarat miercuri mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Luna trecută, noul director general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, a prezentat un plan de restructurare care prevede eliminarea a 14.000 de locuri de muncă și închiderea a 944 de sucursale. În cadrul acestui plan de restructurare, UniCredit, ar urma să lanseze luna viitoare o vânzare de acțiuni pentru a-și consolida baza de capital.

Potrivit surselor citate de Reuters, Aabar Investments are încredere în strategia UniCredit și va cumpăra noi acțiuni pentru a-și menține participația nediluată. Având în vedere mărimea operațiunii de vânzare de acțiuni avută în vedere de UniCredit, fondul din Abu Dhabi va fi nevoit să investească aproximativ 650 milioane de euro pentru a-și menține participația de 5% pe care o deține la UniCredit, unde este al doilea mare acționar după fondul american Capital Research and Management Company.

O altă sursă a precizat că UniCredit se pregătește să demareze operațiunea de majorare a capitalului imediat după aprobarea rezultatelor pe anul 2016, în data de 9 februarie.

Separat, două surse au confirmat un articol publicat în cotidianul Il Messaggero, potrivit căruia UniCredit ar putea să vândă noile acțiuni la un discount de 30-40% față de prețul teoretic de vânzare. Conform surselor, noile acțiuni ar putea fi vândute la un preț de 1,2-1,3 euro per titlu fiecare, adăugând însă că deocamdată nu a fost luată încă o decizie finală cu privire la preț.

UniCredit este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Sursa: Agerpress