Ford recheama la service peste 4.500 de SUV-uri Kuga, in Africa de Sud

Data publicarii: 16-01-2017 | Economie

Subsidiara din Africa de Sud a Ford Motor a anuntat, luni, ca va rechema la service aproximativ 4.556 de vehicule Kuga, in urma inregistrarii unor incendii spontane, din cauza supraincalzirii motorului, transmit AP si Reuters.

Jeff Nemeth, director regional al Ford, a precizat că modelele Kuga de 1,6 litri fabricate în perioada decembrie 2012 — februarie 2014 trebuie aduse la dealerii Ford cât mai curând posibil.

În 2015, o persoană a murit în Africa de Sud într-o mașină Kuga, care ardea, deși Ford susține că incidentul nu are legătură cu supraîncălzirea motorului. În prezent, se află o investigație în derulare. În total, au fost înregistrate 39 de incidente cu mașini care au luat foc.

În octombrie, subsidiara Ford din America de Nord a rechemat la service 400.000 de vehicule Escape — versiunea din SUA a modelului Kuga — tot din cauza unor probleme la motor.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajați și 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent și pe piața din România.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: