Nanu (MFP): Romania trebuie sa incerce sa fie mai prezenta in portofoliile managerilor de fonduri globale

Data publicarii: 17-01-2017 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Florin Barbuta, transmite: Romania ar trebui sa incerce sa fie mai prezenta in portofoliile managerilor de fonduri globale in ceea ce priveste bondurile, a declarat Stefan Nanu, director al Trezoreriei in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), la evenimentul "The Central and Eastern European Forum", organizat de Euromoney conferences.

"Pentru cineva care privește din perspectiva datoriilor, în ceea ce privește eurobondurile, când țintești către diversificare, pentru o piață bună pentru acele bonduri, încerci să vezi investitorii cu banii reali, să aduci noi investitori dacă e posibil. Când vine vorba de România, este foarte important să vedem ce fel de tipuri de investitori ai putea atrage, știind punctele forte și uitându-te la contextul pieței. Noi credem că România ar trebui să țintească, suntem în discuții, spre a fi mai prezentă în portofoliile managerilor fondurilor globale", a spus Nanu.

Potrivit acestuia, România poate să fie o bună investiție pentru portofoliile mari.

"România are caracteristicile de creditare și fundamentele să fie o bună investiție, activ, în acele portofolii care sunt foarte mari. Este foarte important să ne uităm la context, la modul în care investitorii se poziționează, să încercăm să țintim, de asemenea, acei investitori care sunt interesați de diversificare", a adăugat oficialul MFP.

Sursa: Agerpress