AHK Romania: Relatiile economice romano-germane au crescut in 2016, pana la peste 24 miliarde euro

Data publicarii: 20-01-2017 | Economie

Romania este un partener economic strategic pentru economia germana, schimburile comerciale inregistrand peste 24 de miliarde de euro in primele 11 luni din 2016 (+13%), insemnand 20% din totalul comertului exterior al Romaniei, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), remis vineri AGERPRES.

Circa 8.000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România și au contribuit la crearea și siguranța locurilor de muncă. Conform estimărilor AHK România, companiile germane au peste 250.000 de angajați în România. Investițiile germane directe însumează 8 miliarde euro.

'După cum reiese și din cele mai actuale chestionare de conjunctură, stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice și politice cât și condițiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investițional', precizează reprezentanții AHK România.

În afară de asta, companiile germane văd 'cu ochi foarte buni' lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia.

În plus, AHK România apreciază că nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică și de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România și a crea noi locuri de muncă.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și, totodată, cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: