ANAF vrea sa prelungeasca cu doua zile termenul de depunere a declaratiilor fiscale si plata a creantelor scadente la 25 ianuarie

Data publicarii: 20-01-2017 | Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prelungeste cu doua zile termenul de depunere a declaratiilor fiscale si plata a creantelor scadente la 25 ianuarie 2017, pentru a da mai mult timp contribuabililor in acest scop, avand in vedere ca cele doua zile anterioare, respectiv 23 si 24 ianuarie, sunt nelucratoare pentru bugetari.

"ANAF a propus prelungirea cu două zile a termenului limită pentru depunerea declarațiilor fiscale și plata creanțelor scadente la 25 ianuarie 2017. (...) ANAF a inițiat această propunere având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie a.c. este precedată de 4 zile nelucrătoare", se arată într-un comunicat al ANAF transmis, vineri, AGERPRES.

Astfel, Agenția a înaintat Ministerului Finanțelor Publice proiectul de Ordonanță de Urgență privind prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale și de plată a creanțelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017, în vederea inițierii procedurii de avizare și a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie.

Sursa: Agerpress