Investitorii persoane fizice pot castiga lunar un city-break in cadrul competitiei "Leii BVB"

Data publicarii: Astazi, 26-01-2017 | Economie

Investitorii persoane fizice la Bursa de Valori Bucuresti, care au realizat cel putin o tranzactie pe luna, vor putea participa la extragerile lunare prilejuite de Competitia "Leii BVB", in urma carora pot castiga drept premiu un city-break intr-un oras faimos din Europa sau, in unele luni, chiar in destinatii exotice precum Dubai sau Kenya, a anuntat, joi, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, intr-o conferinta de presa.

Competiția "Leii BVB", lansată de Bursa de Valori București (BVB), împreună cu Paravion, va avea loc în perioada februarie-decembrie 2017, timp în care vor avea loc extrageri lunare în urma cărora vor fi premiați cei mai activi investitori individuali de la Bursa de Valori București. Proiectul "Leii BVB" marchează aniversarea a 150 de ani de existență a monedei naționale, leul.

"Vă invităm să faceți parte din fascinanta lume a investițiilor și tranzacțiilor la bursă. Când vorbim de burse de valori, vorbim de bani și suntem mândri că putem asocia brandul BVB cu impresionanta istorie a monedei naționale a României. Suntem încântați că firmele de brokeraj vor avea, prin acest proiect, oportunități suplimentare ca să construiască relații productive cu tot mai mulți clienți", a spus Ludwik Sobolewski.

La rândul său, președintele BVB, Lucian Anghel, a precizat că acest proiect al BVB vrea să transforme românii din străini față de piața de capital în oameni care regăsesc aici dorința de a investi și beneficiază, în timp, fie de creșterea generală a prețului acțiunilor, fie de obținerea de dividende consistente.

"Toate acestea, sperăm să se întâmple gradual, odată cu îmbunătățirea educației financiare a cât mai multor români, motiv pentru care Grupul BVB investește în numeroase proiecte educaționale, alături de partenerii săi din ce în ce mai numeroși", a declarat Lucian Anghel.

Principalele reguli ale competiției sunt următoarele: participarea este gratuită și se adresează investitorilor individuali care au minimum 18 ani; competiția este deschisă tuturor investitorilor individuali care tranzacționează pe una din piețele Bursei de Valori București; toate tranzacțiile sunt eligibile pentru extragere și nu există nicio valoare minimă a investiției; un investitor individual poate să înregistreze maximum 100 de tranzacții în fiecare lună; extragerea este aleatorie; 150 de tranzacții vor fi extrase aleatoriu, iar tranzacția cu cea mai mare valoare va fi declarată câștigătoare; toți investitorii trebuie să își înregistreze tranzacția completând formularul de pe site-ul www.leii-bvb.ro.

Potrivit directorului Departamentului Clienți companii din cadrul Paravion, Loredana Stanciu, valoarea unui premiu pleacă de la 300 de euro de persoană, respectiv 600 de euro, premiul fiind pentru două persoane, și poate ajunge la 1.500 de euro de persoană, în cazul vacanței în Kenya.

Sursa: Agerpress