Parlamentul rus a ratificat acordul pentru constructia gazoductului Turkish Stream

Data publicarii: 01-02-2017 | Economie

Consiliul Federatiei (Senatul rus) a aprobat, miercuri, legea de ratificare a acordului convenit de guvernele Rusiei si Turciei cu privire la constructia gazoductului Turkish Stream, informeaza Itar Tass.

Duma (camera inferioară a Parlamentului rus) a ratificat același acord în data de 20 ianuarie.

În luna octombrie 2016, Rusia și Turcia au semnat un acord bilateral pentru construcția conductei submarine Turkish Stream, care va transporta gaze naturale rusești în sud-estul Europei. Acordul prevede amplasarea a două conducte pe fundul Mării Negre, iar fiecare din cele două linii va avea capacitatea de a transporta 15,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

La finele anului trecut, directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat că lucrările de construcție la secțiunea submarină a conductei Turkish Stream ar putea demara la finele lui 2017 sau, cel mai târziu, în primul trimestru din 2018.

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale rusești destinate Europei. Mai multe dispute între Kiev și Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale rusești destinate Europei via Ucraina.

Sursa: Agerpress