CNAB: Circa 11 milioane de pasageri au tranzitat cele doua aeroporturi ale Capitalei, in 2016

Data publicarii: 01-02-2017 | Economie

Aproape 11 milioane de pasageri au tranzitat, in 2016, cele doua aeroporturi ale Capitalei, respectiv Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, in crestere cu 18,3% fata de anul anterior, arata datele Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, a fost înregistrat un număr de 120.700 mișcări aeronave (aterizări și decolări), din care 108.200 numai pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Totodată, din totalul de 10,99 milioane de pasageri care au tranzitat cele două aeroporturi ale Capitalei, 10,98 de milioane s-au consemnat pe Henri Coandă.

'Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București depășește tendința generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creștere substanțială a numărului de mișcări de aeronave, devansând și la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului 2015', se arată în comunicatul citat.

Anul trecut, 85% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinație aeroporturi din statele Uniunii Europene.

De asemenea, în 2016, pe același aeroport au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei.

CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

Sursa: Agerpress