Kaspersky Lab: Atacurile Distributed Denial of Service au afectat 80 de tari, in T4 din 2016

Data publicarii: 02-02-2017 | Economie

Numarul tarilor in care au fost raportate atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) a crescut, in T4 din 2016, cu 19,40% ajungand la 80, arata un raport de specialitate intocmit de expertii Kaspersky Lab.

În intervalul iulie — septembrie 2016, s-au consemnat 67 de state afectate de atacurile cibernetice având ca țintă paginile de internet importante.

Potrivit sursei citate, în topul țărilor în care s-au raportat cele mai multe victime ale atacurilor se află Germania, Canada, Italia, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Bulgaria și Japonia.

'Cel mai lung atac DDoS din al patrulea trimestru a durat 292 de ore (sau 12,2 zile), ceea ce a reprezentat un record pentru 2016. În ultimul trimestru s-a înregistrat, de asemenea, și recordul pe 2016 pentru cele mai multe atacuri DDoS într-o singură zi — 1.915 atacuri lansate pe 5 noiembrie. În general, T4 2016 a fost un trimestru în care au avut loc multe atacuri DDoS notabile, care au vizat o gamă largă de obiective, incluzând sistemul de nume de domenii Dyn, Deutsche Telekom și câteva dintre cele mai mari bănci din Rusia. Aceste companii s-au numărat printre primele victime ale unui nou trend — atacuri DDoS lansate prin intermediul unor uriașe rețele botnet alcătuite din dispozitive IoT (Internet of Things — n. r.) vulnerabile, Mirai fiind doar un exemplu. Abordarea atacatorilor din spatele Mirai a stat la baza unor numeroase alte rețele botnet compuse din dispozitive IoT infectate', se menționează în raportul Kaspersky Lab.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii-client.

Sursa: Agerpress