Ministrul Transporturilor: Sunt premise ca pentru sectiunea de autostrada Rasnov-Cristian sa se semneze in acest an contractul de executie lucrari

Data publicarii: 03-02-2017 | Economie

Contractul de executie lucrari pentru sectiunea 5 Rasnov - Cristian a autostrazii Comarnic - Brasov ar putea fi semnat in cursul acestui an, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, in sedinta comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite.

"La autostrada Comarnic Brașov, secțiunile 1 Varianta de Ocolire Comarnic și secțiunea 5 Râșnov — Cristian sunt foarte avansate. Astfel, sunt premise pentru secțiunea 5 să se semneze în acest an contractul de execuție lucrări. Pentru secțiunea 1, procedura de achiziție publică este anulată, însă aceasta va redemara pentru proiectare și execuție", a spus Cuc.

În ceea ce privește tronsonul de mijloc al autostrăzii, respectiv secțiunile 2, 3 și 4, se vor declanșa procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Potrivit ministrului, până la realizarea autostrăzii, pentru decongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se vor demara lucrările pentru aducerea variantelor de ocolire Comarnic și Bușteni la profil de drum național.

"Până la implementarea acestui proiect, foarte important de altfel, pentru a decongestiona traficul rutier pe Valea Prahovei, avem în vedere rezolvarea unor sectoare critice de trafic prin demararea lucrărilor pentru Varianta de Ocolire Comarnic și Varianta de Ocolire Bușteni la profil de drum național. Sunt în derulare procedurile de achiziție pentru proiectare și execuție", a precizat șeful de la Transporturi.

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senatului s-au reunit vineri pentru a dezbate proiectul de buget pe 2017 al Ministerului Transporturilor. Parlamentarii au depus la proiectul de buget al MT un număr de 156 de amendamente, 63 de la PNL, 29 de la UDMR, 37 de la PMP, 24 de la USR și unul de la PSD.

Sursa: Agerpress