Romania, prezenta cu 24 de companii la Targul International de Turism din Israel

Data publicarii: 07-02-2017 | Economie

Potentialul turistic al Romaniei pe segmentul balnear, medical si cel de afaceri va fi prezentat la Targul International de Turism pentru Piata Mediteraneeana (IMTM), care se desfasoara in perioada 7-8 februarie 2017 la Tel Aviv, Israel aflandu-se pe locul doi in topul tarilor care genereaza turisti pentru Romania.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului remis AGERPRES, în prima zi a târgului, Ministerul Turismului, împreună cu Ambasada României în Israel, organizează o prezentare turistică despre România, intitulată 'Explorați România! Explorați Grădina Carpaților!'.

"Scopul acestui eveniment este de a prezenta potențialul turistic al României, în vederea creșterii numărului cetățenilor israelieni care aleg ca destinație țara noastră pentru petrecerea vacanțelor sau pe segmente de nișă, de tipul turismului medical, balnear, de afaceri, etc", se arată în comunicat. MT va fi reprezentat de către secretarul de stat, Cristina Ionela Tărteață.

România se prezintă cu unul dintre cele mai mari standuri naționale amenajate la ediția din acest an a târgului din Israel, având o suprafață de 100 mp. În cadrul acestuia, vor expune 24 de companii românești, consilii județene, asociații de promovare care activează pe piața turistică din România.

"La această ediție a IMTM, Consiliul Județean Maramureș este regiunea parteneră a României. Meșterul popular maramureșean Daniel Leș va organiza sesiuni de demonstrații de olărit accesibile tuturor celor prezenți. De asemenea, în standul României vor avea loc recitaluri de muzică populară tradiționala și degustare de vinuri românești", precizează MT.

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, Israelul se afla pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru România.

Anul trecut, cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au provenit din Germania (281.700), Israel (251.900), Italia (233.800), Franța (145.600) și Regatul Unit (140.600).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: