Zboruri anulate si intarzieri in Germania, ca urmare a grevei personalului de pe patru aeroporturi

Data publicarii: 08-02-2017 | Economie

Peste 130 de zboruri au fost anulate miercuri pe cele doua aeroporturi din Berlin, in timp ce intarzieri considerabile s-au inregistrat pe aeroporturile din Hamburg si Stuttgrat in urma unei greve a personalului la sol, informeaza AP.

Sindicatul Verdi a cerut membrilor săi de la aeroporturile Tegel și Schoenefeld din Berlin să înceteze lucrul timp de șase ore, începând cu ora locală 5:00 a.m. (04:00 GMT). Autoritățile aeroportuare au anunțat că 112 zboruri au fost anulate pe aeroportul Tegel și 22 pe aeroportul Schoenefeld.

Activitatea companiilor aeriene germane Lufthansa, Air Berlin, Germanwings și Eurowings a fost afectată de apelul la grevă care a fost urmat de aproximativ 400 de angajați de la aeroportul Tegel și aproximativ 150 de la Schonefeld. Sursa foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Verdi a cerut și personalului la sol de la aeroporturile din Hamburg și Stuttgart să înceteze lucrul. Mai multe zboruri de pe aeroportul din Stuttgart au fost anulate sau înregistrează întârzieri. Pe aeroportul din Hamburg (nordul Germaniei), greva a început la ora 4:00, dar, deocamdată, nu este clar câți angajați au răspuns la apelul la grevă și nici cum a fost afectat traficul aerian.

Sindicatul Verdi cere salarii mai mari și condiții mai bune de lucru pentru cei 2.000 de membri ai săi de la aeroporturile din Germania.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: