UniCredit confirma ca in 2016 a inregistrat pierderi nete de 11,8 miliarde de euro

Data publicarii: 09-02-2017 | Economie

Grupul bancar italian UniCredit a anuntat joi ca in ultimul trimestru al anului trecut a inregistrat pierderi de 13,6 miliarde de euro, in timp ce pe ansamblul anului trecut pierderile nete au fost de 11,8 miliarde de euro, asa cum estima anterior, informeaza AFP.

Cea mai mare bancă italiană a explicat că rezultatele sale au fost afectate de elemente nerecurente în valoare de 12,2 miliarde de euro la care s-au adăugat o serie de deprecieri de active în valoare de aproximativ un miliard de euro. UniCredit a subliniat că fără aceste elemente nerecurente ar fi înregistrat un rezultat net pozitiv în valoare de 1,3 miliarde de euro.

"2016 a fost un an crucial pentru UniCredit. Am întreprins numeroase acțiuni decisive pentru a depăși moștenirea negativă a trecutului pentru a asigura succesul viitor al grupului", a declarat directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier.

De asemenea, Unicredit a confirmat joi toate obiectivele cuprinse în planul strategic "Transform 2019". Conform planului de afaceri pe următorii ani, dezvăluit în luna decembrie 2016 de noul director general Jean Pierre Mustier, UniCredit vrea să elimine 14.000 de locuri de muncă până în 2019 și de asemenea să vândă credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro. Această strategie urmează să fie întărită printr-o majorare de capital în valoare de 13 miliarde de euro. Operațiunea ar urma să se deruleze în perioada 6-23 februarie în Italia și Germania și între 8 — 22 februarie în Polonia. Ulterior, va rămâne deschisă până la data de 10 martie pentru drepturile non exercitate.

UniCredit este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Sursa: Agerpress