Cuplurile aleg de Valentine's Day orase romantice din Europa si destinatii autohtone in hoteluri cu servicii dedicate

Data publicarii: 10-02-2017 | Economie

Cuplurile aleg sa petreaca sarbatoarea de Valentine's Day in orase romantice din Europa (Roma, Milano, Barcelona, Paris, Venetia, Lisabona, Londra), dar tot mai multe prefera, in acest an, destinatiile autohtone in hoteluri cu servicii dedicate, spun reprezentantii agentiilor de turism.

De altfel, numărul românilor care aleg să petreacă "Ziua Îndrăgostiților" într-o minivacanță cumpărată printr-o agenție de turism a crescut în acest an cu până la 20%.

"În acest an tot mai multe hoteluri din România au venit în întâmpinarea turiștilor cu oferte de Valentine's Day, unii pentru weekend-ul 10-12 februarie, alții chiar de Valentine's Day 12-14 februarie sau chiar în weekend-ul următor 17-19 februarie. Prețurile încep de la 200 de lei/pachet 2 nopți/persoană la unitățile de 3 stele, de la 350 de lei/pachet 2 nopți la unitățile de 4 stele și ajung la 670 de lei la cele de 5 stele, în care este inclusă demipensiunea, cina romantică, o terapie spa și acces aqua park", spun reprezentanții Eximtur.

Cele mai multe vânzări au fost pentru Băile Felix, la hoteluri de 4 și 5 stele cu servicii dedicate, Predeal, Sinaia, Băile Herculane și Vatra Dornei.

Pentru românii care cumpără online, cele mai căutate destinații de city break rămân și în această perioada Londra, Roma, Milano, Barcelona și Paris, dar se înregistrează creșteri și pentru destinații precum Catania, Sicilia, Lisabona și Copenhaga. De altfel, agenția de turism online Vola.ro a lansat la începutul lunii februarie campania "Iubește, călătorește" prin care oferă un voucher de 30 euro pentru orice city break achiziționat.

"Sejururile sau biletele de avion oferite drept cadou de Valentine's Day sunt în plină ascensiune. Observăm creșteri de două cifre de la an la an și încercăm să încurajăm această evoluție. Anul acesta, oferim o reducere de 30 euro la fiecare city break achiziționat. Trendul vacanțelor-cadou în această perioadă este încurajat și de reducerile early booking, introduse de agențiile de turism și companiile aeriene", a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro

La aceste vacanțe-cadou turiștii optează pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopți. Prețurile încep de la 109 euro în cazul Romei, 119 euro la Milano, respectiv 149 euro la Londra. Conform reprezentanților agenției, peste 40% dintre pachetele de city break și biletele de avion vândute în perioada 1 ianuarie — 8 februarie au perioada de călătorie în "luna iubirii", mare parte dintre acestea fiind pachete-cadou pentru Ziua Îndrăgostiților sau de Dragobete.

"Cererea pentru pachete turistice de Valentine's Day a crescut în acest an cu 20%. În Top 3 cele mai căutate destinații externe de Valentine's Day în 2017 sunt Paris, Veneția și Roma, bugetul mediu pentru un sejur de trei nopți cu cină romantică în destinațiile externe fiind de aproximativ 260 de euro de persoană. În România, în topul preferințelor se află Sibiu, Valea Prahovei și Sighișoara. Bugetul mediu pentru sejururile de Valentine's Day în România este de 290 lei/persoană (două nopți cazare, mic dejun, cină romantică)", a precizat pentru AGERPRES Cosmin Marinof, director național de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Hotelurile de 4 stele din Băile Felix oferă, de Valentine's Day pachete dedicate care includ, pentru 260 lei/persoană, o cină romantică, sesiuni AquaZumba, acces gratuit la piscină, sală de fitness, saună și proceduri SPA.

"Turiștii vor să se bucure de intimitatea cuplului de Valentine's Day și de acea agențiile de turism nu organizează grupuri, care ar avea astfel avantajul unor tarife ceva mai reduse. Turiștii care cumpără astfel de mini-vacanțe au vârsta 25-40 ani, în special proveniți din  mediul corporatist. De Valentine's Day sunt, de cele mai multe ori, mini-vacanțe spontane, iar de aceea costurile sunt de obicei ceva mai ridicate", a declarat pentru AGERPRES Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Aceasta recomandă turiștilor ca în cazul sărbătorii de Valentine's Day, dar și pentru cele similare, de Dragobete, Paște sau 1 Mai, să apeleze totuși la rezervările făcute din timp, pentru că reducerile realizate astfel nu sunt deloc neglijabile. Cumpărate cu doar câteva zile înainte, mini-vacanțele au prețuri de la 900 euro/2 persoane la Veneția, de la 830 euro/2 persoane la Verona, de la 700 euro/2 persoane la Lisabona sau de la 730 euro/2 persoane la Madrid.

"Desigur, cu această ocazie, există și rezervări efectuate pentru destinații ceva mai exclusiviste: Mexic (Cancun), Seychelles, Hong Kong — prin intermediul companiilor aeriene Air France și Qatar care au, pentru touroperatorii parteneri, oferte foarte bune în această perioadă. Pentru acestea tarifele pornesc de la 2.500 euro/2 persoane", spune Ondina Dobriban.

Pentru intern, agenția a vândut în special pachete pentru relaxare și la hotelurile care le oferă turiștilor răsfăț de Ziua Îndrăgostiților.

Hotelierii au avut foarte multe oferte speciale cu această ocazie. Astfel, cuplurile se pot bucura de romantismul răsăriturilor și apusurilor de soare pe litoralul Mării Negre, la hotel Iaki pentru 849 lei/cameră. Pachetul include cina festivă, "welcome package" cu ciocolata și vin spumant, acces la SPA, masaj cu uleiuri orientale.

"O mare parte dintre turiștii noștri preferă să petreacă vacanța de Valentine's Day în România, la munte sau la mare, unde toate ofertele pentru această perioadă pun accent pe răsfăț și relaxare. Au acces la spa pentru masaj, relaxare la piscină, saună, jacuzzi, sunt întâmpinați cu șampanie, camerele le sunt decorate cu petale de trandafir, le sunt pregătite cine romantice. Pentru astfel de pachete de două sau trei nopți turiștii plătesc de la 660 la 1.000 de lei pe sejur", spune Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays.

Pentru vacanțele în România, reprezentanții site-ului de rezervări HotelGuru estimează că anul acesta focusul se va muta pe Dragobete și că cea mai mare cerere și grad de ocupare la pensiunile și hotelurile din zonele turistice va fi în weekendul 24 — 26 februarie. Printre cele mai romantice destinații interne alese de români, se numără Sibiu, Sighișoara, Alba Iulia, Ținutul Conacelor — Covasna și Valea Prahovei.

"Considerând că este o ocazie perfectă pentru a profita și de reducerile early booking care încă sunt consistente în luna februarie și ajung până la minus 50%, am lansat o campanie specială de Valentine's Day sub sloganul 'Du-ți iubirea în vacanță', pornind desigur de la ideea că vacanțele sunt și vor fi întotdeauna cadouri cu care nu poate da greși nimeni", a spus Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Insula Santorini, numită și Insula Îndrăgostiților, Chania, Gran Canaria, dar și Balcic sau Kusadasi cu celebrul "castel de bumbac" Pamukkale și piscina Cleopatrei sunt destinațiile recomandate de Marius Pandel pentru o vacanță romantică.

Sursa: Agerpress