Ministrul Transporturilor, intalnire cu conducerea TAROM pentru deblocarea situatiei la nivelul departamentului comercial al companiei

Data publicarii: 13-02-2017 | Economie

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, s-a intalnit, luni, cu reprezentantii conducerii TAROM in scopul identificarii de solutii rapide in special pentru deblocarea situatiei la nivelul departamentului comercial al companiei, informeaza un comunicat al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, Răzvan Cuc a solicitat găsirea de soluții pentru achiziționarea cât mai rapidă a două aeronave care să înlocuiască Airbusurile A310, retrase din flotă anul trecut.

"Pe agenda de lucru de azi a Ministrului Transporturilor s-a aflat (...) întâlnirea cu reprezentanții conducerii TAROM în scopul identificării de soluții rapide, în special pentru deblocarea situației la nivelul departamentului comercial al companiei. Răzvan Cuc a subliniat importanța unei politici comerciale coerente pentru beneficiarii serviciilor TAROM. Subiectele abordate au vizat prioritățile companiei și necesitatea găsirii unor soluții pentru achiziționarea cât mai rapidă a celor două aeronave care să înlocuiască Airbusurile A310, retrase din flotă anul trecut. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut, totodată, o analiză clară pentru achiziționarea altor două aeronave de lung curier până la sfârșitul acestui an", menționează MT.

De asemenea, șeful de la Transporturi s-a mai întâlnit luni cu reprezentanți ai conducerii CFR Marfă și cu liderii organizațiilor sindicale, pentru a analiza situația societății.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele evoluții înregistrate la nivelul CFR Marfă și au fost abordate subiecte precum: bugetul societății, măsurile necesare pentru rentabilizarea activității inclusiv prin promovarea unui mecanism de compensare a datoriilor, dar și stadiul discuțiilor referitoare la încheierea noilor contracte colective de muncă.

"Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a arătat din nou disponibilitatea pentru un dialog constructiv și dorința de a găsi împreună soluții viabile privind SNTFM CFR Marfă SA de către toți factorii implicați — administrație, sindicate și autoritatea tutelară", se mai spune în comunicat.

Sursa: Agerpress