Wolfgang Schaeuble sustine ca UE si FMI au ajuns la o pozitie comuna cu privire la Grecia

Data publicarii: 20-02-2017 | Economie

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat luni ca Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au ajuns la o "pozitie comuna" cu privire la Grecia, care ar trebui sa le permita sa revina la Atena si sa rezolve impasul in care se gaseste programul de asistenta convenit cu Grecia, transmite AFP.

Miniștrii de Finanțe din zona euro se reunesc luni la Bruxelles pentru a evalua progresele realizate de Grecia cu îndeplinirea reformelor incluse în programul său de asistență.

"Plec de la principiul că instituțiile creditoare au acum o poziție comună și că am făcut suficiente progrese pentru ca o misiune tehnică să revină la Atena pentru a ajunge la un rezultat definitiv", a declarat Wolfgang Schaeuble la sosirea sa la reuniunea cu omologii săi din zona euro.

Anterior, însă, Juerg Weissgerber, purtătorul de cuvânt al lui Wolfgang Schaeuble, a declarat că oficialul german nu se așteaptă ca miniștrii de Finanțe din zona euro să ajungă luni la un acord final cu privire la Grecia. "Nu ne așteptăm ca la reuniunea Eurogrupului să se ajungă la un acord final ci mai degrabă la o evaluare a raportului privind progresele realizate. Cu aceste așteptări, ministrul a plecat spre Bruxelles", a declarat Juerg Weissgerber, purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanțe.

Revizuirea programului de asistență convenit de Grecia și creditorii săi din zona euro a fost afectată de numeroase întârzieri și dispute între autoritățile de la Atena, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional. Lipsa unui acord cu privire la țintele fiscale impuse Greciei, restructurarea datoriilor și reformele promise de oficialii de la Atena au dat naștere la îngrijorări că Europa ar putea trece printr-o nouă criză financiară.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: