Depozitarul Central va colabora cu ASF pentru identificarea de solutii destinate remedierii aspectelor constatate

Data publicarii: 22-02-2017 | Economie

Depozitarul Central anunta ca va colabora cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pentru identificarea celor mai bune solutii in scopul remedierii aspectelor constatate in ceea ce priveste aplicarea unor reglementari interne ale societatii, a anuntat miercuri societatea.

Depozitarul Central precizează că, în urma controlului periodic efectuat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, desfășurat în perioada 5-27 septembrie 2016, vizând activitatea instituției din 31 mai 2013 până la data de 5 septembrie 2016, nu au fost aplicate sancțiuni.

"Considerăm că rezultatul acestui control periodic reprezintă o confirmare a robusteții și siguranței operațiunilor desfășurate în cadrul Depozitarului Central — infrastructura de pre și post-tranzacționare a pieței de capital din România — precum și a corectitudinii activității instituției. Rămânem în continuare preocupați de furnizarea unor servicii competitive pentru toți participanții pieței de capital, pe care îi asigurăm de întregul nostru profesionalism și pe viitor", se spune în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat marți că a efectuat între 5 și 27 septembrie 2016 un control periodic la Depozitarul Central SA, echipa de control a ASF constatând anumite deficiențe în ceea ce privește aplicarea reglementărilor interne ale societății.

"În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea desfășurată de Depozitarul Central SA, în perioada 31 mai 2013 — 5 septembrie 2016, echipa de control a ASF a constatat anumite deficiențe în ceea ce privește aplicarea reglementărilor interne ale societății. ASF a decis atenționarea Depozitarului Central SA și a unor persoane responsabile, precum și instituirea în sarcina societății a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv realizarea unui audit IT pentru o mai bună gestionare a disfuncționalităților înregistrate", se afirma în comunicat.

ASF precizează că decizia cu privire la implementarea planului de măsuri poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, urmând a fi publicată în buletinul ASF după expirarea perioadei de contestare.

De asemenea, instituția menționa că una dintre prioritățile ASF vizează urmărirea îndeaproape a respectării obligațiilor legale asumate de entitățile reglementate și supravegheate.

Sursa: Agerpress