Tudose: Vom prezenta un plan de masuri pentru a transforma Romania intr-un hub energetic in Balcani

Data publicarii: 23-02-2017 | Economie

Autoritatile vor sa transforme Romania intr-un hub energetic in Balcani cu ajutorul Transgaz si Transelectrica, a anuntat, joi, la preluarea mandatului, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose.

"Săptămâna viitoare deja am am stabilit o întâlnire cu ministrul Apărării pentru a ne pune de acord cu situațiile armatei române și capacitatea de producție a industriei românești de apărare. În cel mai scurt timp vom prezenta o analiză a situației și un plan de măsuri pentru a transforma România — pe baza celor doi giganți ai economiei Transgaz și Transelectrica — într-un hub energetic în Balcani. E păcat să nu folosim resursa pe care o avem", a spus Tudose.

El a precizat că își dorește ca România să nu mai exporte minereu de cupru, ci plăci de cupru.

"Vom acționa conform programului de guvernare în tot ceea ce înseamnă parte de minerit neenergetic, să nu exportăm minereu de cupru și să încercăm să producem plăci de cupru, deci produs finit. Avem cea mai bogată resursă de apă minerală din Europa și nu știm să o folosim cum trebuie. Împreună cu IMM-urile o să acționăm pe zona de competitivitate fiindcă aici avem o problemă dacă vrem să cucerim piețele externe. Printre priorități intră și toate problemele pe care le avem cu închiderea de mine unde ne așteaptă zile grele din punct de vedere și european având o mulțime de presiuni pentru a le închide. Să nu uităm de Oltchim și alte situații asemănătoare unde lucrurile trebuie finalizate cu succes din punct de vedere al impactului economic cât și social pentru că sunt mii de oameni care au locuri de muncă acolo", a spus ministrul Economiei.

Sursa: Agerpress