Seful Peugeot a dat asigurari sindicatelor britanice ca uzinele Vauxhall nu vor fi inchise

Data publicarii: 24-02-2017 | Economie

Presedintele director general al producatorului auto francez PSA, Carlos Tavares, a respins vineri posibilitatea ca uzinele britanice Vauxhall sa fie inchise in contextul in care PSA negociaza preluarea operatiunilor europene ale grupului american General Motors, care includ si marca Vauxhall, transmite Reuters.

Vineri, Carlos Tavares s-a întâlnit cu secretarul general al sindicatului britanic Unite Union, Len McCluskey, pentru a calma îngrijorările cu privire la viitorul celor două uzine GM din Marea Britanie.

"Tavares a vorbit despre faptul că nu este aici pentru a închide uzine", a declarat Len McCluskey, adăugând că discuțiile au fost în mare parte pozitive. Secretarul general al celui mai mare sindicat din Marea Britanie s-a declarat mulțumit de unele din asigurările date de Tavares, dar a adăugat că mai sunt multe lucruri de discutat, inclusiv aspectele care țin de pensii.

Carlos Tavares urmează să se întâlnească vineri și cu ministrul britanic pentru Afaceri, Greg Clark, în condițiile în care a avut deja o primă discuție telefonică cu premierul britanic Theresa May despre intenția PSA de a prelua operațiunile europene ale GM.

Zilele trecute, Carlos Tavares s-a întâlnit și cu oficialii germani pentru a discuta despre intenția PSA Group de a prelua constructorul auto german Opel. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat că Angela Merkel a primit cu satisfacție voința grupului francez PSA Group de a răspunde la solicitările Berlinului privind locurile de muncă, investițiile și uzinele Opel.

În Germania, lucrează aproximativ jumătate dintre cei 38.000 de angajați ai Opel, în timp ce 4.500 sunt în Marea Britanie, unde Opel operează sub brandul Vauxhall.

Potrivit analiștilor, divizia europeană a GM se confruntă cu supracapacități de producție și cu un portofoliu redus de modele comparativ cu ceilalți constructori generaliști din Europa. Opel are 10 uzine, repartizate în șase țări din Europa, iar la finele lui 2015 compania avea 35.600 de angajați, dintre care 18.250 în Germania.

Sursa: Agerpress