Comunitatea Cailor Ferate Europene apreciaza programul prin care tinerii pot calatori gratuit cu trenul in UE

Data publicarii: 20-03-2017 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Initiativa de a acorda un abonament gratuit de tren de o luna, valabil pe liniile feroviare din 30 de tari europene, pentru fiecare tanar din Uniunea Europeana care implineste 18 ani pentru a vizita Europa este apreciata de Comunitatea Cailor Ferate Europene si a Administratorilor de Infrastructura (Community of European Railway and Infrastructure Companies - CER).

Potrivit unui comunicat de presă al inițiatorului acestui program, eurodeputatul Siegfried Mureșan, decizia adoptată în Plenul Parlamentului European a devenit, astfel, una dintre prioritățile bugetului european de anul viitor.

"Mulțumesc Comunității Căilor Ferate Europene și, în special, directorului executiv Libor Lochman, pentru suportul oferit în sprijinirea propunerii mele. CER a înțeles importanța acestui program și va fi partenerul nostru în implementarea lui, pentru ca tinerii europeni să aibă posibilitatea de a cunoaște noi țări, de a exersa limbile străine pe care le învață la școală, de a înțelege mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană și de a acumula experiență internațională care le va fi folositoare la angajare. Mă angajez ca, de îndată ce această inițiativă va fi aprobată în bugetul UE, să discut, alături de colegul meu, inițiatorul programului, eurodeputatul german Manfred Weber, cu reprezentanții CER pentru găsirea celei mai bune formule de implementare, astfel încât tinerii să poată beneficia cât mai ușor de avantajele pe care acest program le aduce pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Sper, totodată, ca programul nostru să sporească apetitul tinerilor pentru călătoriile cu trenul și că astfel vom susține această modalitate de transport', a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Plenul Parlamentului European a adoptat, în data de 15 martie, rezoluția privind prioritățile politice ale Parlamentului European pentru bugetul anual al UE pe 2018. Rezoluția a fost aprobată de eurodeputați cu 445 de voturi "pentru", 134 voturi "împotrivă" și 101 abțineri.

Proiectul de rezoluție a fost dezbătut în plenul Parlamentului European, după prezentarea documentului de către negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE pe 2018, europarlamentarul Siegfried Mureșan. Acesta a susținut în cadrul dezbaterii ca priorități politice ale bugetului Uniunii pe anul viitor creșterea economică, crearea locurilor de muncă și asigurarea securității la nivel european. Negociatorul-șef al PE pe bugetul UE pe 2018 a explicat că pentru atingerea obiectivelor legate de creștere economică și crearea de locuri de muncă este nevoie ca UE să investească mai mult în "infrastructură, inovație, cercetare".

În cadrul Raportului a fost adoptat și Programul 'Discover EU', care prevede că toți cetățenii care împlinesc 18 ani vor putea beneficia, timp de o lună, de călătorii gratuite cu trenul în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: