Germania: Increderea in economie a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Data publicarii: 27-03-2017 | Economie

Increderea companiilor germane in economie a inregistrat o crestere peste asteptari in luna martie, ceea ce sugereaza ca directorii companiilor din cea mai mare economie europeana nu sunt ingrijorati de amenintarea cresterii protectionismului, informeaza Reuters.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunțat, luni, că încrederea companiilor germane în economie a crescut în luna martie până la valoare de 112,3 puncte, cel mai ridicat nivel de după luna iulie 2011, de la o valoare revizuită de 111,1 puncte în luna februarie. Cifra anunțată de Ifo este peste estimările analiștilor intervievați de Reuters care mizau pe o valoare de 111 puncte.

"Relansarea economiei germane prinde viteză", a declarat președintele Ifo, Clemens Fuest, precizând că este vorba atât de o îmbunătățire a opiniilor șefilor de companii față de condițiile economice actuale cât și a așteptărilor lor pentru următoarele șase luni.

"Incertitudinile politice nu afectează economia germană", a declarat la rândul său economistul Ifo, Klaus Wohlrabe, întrebat despre efectele politicilor promovate de președintele SUA, Donald Trump, despre decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană sau despre instabilitatea din Turcia. Wohlrabe a precizat că îmbunătățirea sentimentului de încredere este răspândită în toate sectoarele economiei, în special în industria construcțiilor unde a atins cel mai ridicat nivel de după 1991.

Realizat pe baza unui sondaj în rândul a aproximativ 7.000 de firme, indicatorul Ifo arată atât opiniile șefilor de companii față de condițiile economice actuale din Germania, cât și așteptările lor pentru următoarele șase luni.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: