Ministerul Turismului: Turistii romani blocati in Mexic vor fi preluati de microbuze ale partenerului local al Interra Travel

Data publicarii: 28-03-2017 | Economie

Cei 20 de turisti romani blocati in Mexic in autocarul care ii transporta, din cauza unui protest al localnicilor, vor fi preluati de microbuzele partenerului local al Interra Travel, agentia care a organizat acest sejur, a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa, Ministerului Turismului, care citeaza ghidul roman care insoteste grupul respectiv.

'Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a discutat cu directorul general al Agenției de turism Interra Travel, dl. Danciu, tour-operatorul care a vândut vacanța în Mexic cetățenilor români blocați de protestatari, și cu ghidul care îi însoțește în călătorie pe turiști. În urmă cu doar câteva minute, ministrul a fost informat de către doamna Istrate, ghidul turiștilor români din Mexic, că situația cetățenilor blocați de protestatari este bună, nu sunt violențe, iar oamenii au apă, mâncare și fructe. De asemenea, ghidul a precizat, în discuția telefonică avută cu ministrul, că turiștii vor părăsi autocarul la ora locală 7:00 și vor ocoli pe jos grupul de protestatari pentru a fi preluați de microbuze ale partenerului local al Agenției Interra Travel. Ministerul Turismului va urmări situația cetățenilor români până la rezolvarea acesteia', precizează ministerul de resort.

În același timp, potrivit Direcției Instruire și Comunicare Consulară — Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), imediat după semnalarea situației, Ambasada României la Ciudad de Mexico a efectuat demersuri pe lângă poliția locală, pentru a solicita sprijinul în vederea rezolvării situației.

De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliției din Oaxaca o escortă de poliție, care să îi ajute pe turiștii români să părăsească zona manifestației. Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține legătura atât cu autoritățile competente, cât și cu grupul de turiști români și acordă asistență consulară, în limita competențelor.

Luni, 27 martie a.c., un număr de 20 de cetățeni români, aflați în scop turistic în Mexic, au rămas blocați în autocar din cauza unor localnici protestatari.

MAE a informat, marți, că grupul de turiști români blocați luni într-un autocar din Mexic, în urma unor manifestații spontane, va reveni pe 4 aprilie în România.

Sursa: Agerpress