Romania va ajuta Ucraina cu 15 complete corturi pentru populatia evacuata din zona afectata de explozia de la Balaklia

Data publicarii: 30-03-2017 | Economie

Romania va acorda Ucrainei, cu titlu gratuit, un ajutor umanitar in valoare de 80.000 de lei, constand in acordarea a 15 complete corturi pentru populatia evacuata din zona afectata de explozia de la Balaklia, a stabilit joi Executivul, printr-o Hotarare, conform unui comunicat de presa al institutiei remis, joi, AGERPRES.

"Ajutorul umanitar, în valoare de 80.000 de lei, va consta în acordarea a 15 complete corturi pentru populația evacuată din zona afectată de explozia de la Balaklia. Produsele vor fi scoase din stocurile rezervelor de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS). Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloacele auto de transport din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS și se va preda la punctul de frontieră comun celor două țări de către Ministerului Afacerilor Interne (MAI) prin ANRSPS și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cheltuielile ocazionate de îndeplinirea misiunii urmând a se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat MAI — ANRSPS", se arată în document.

De asemenea, pentru reîntregirea cheltuielilor ANRSPS, Guvernul va aloca suma 80.000 lei, inclusiv TVA, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru ANRSPS.

Prin decizia de astăzi, Guvernul răspunde solicitării primite din partea autorităților ucrainene, prin intermediul NATO EADRCC (Centrul Euro — Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: