Romania, primul loc in UE la suprafata cultivata si productia de floarea soarelui

Data publicarii: 31-03-2017 | Economie

Romania s-a aflat pe primul loc in Uniunea Europeana (UE), anul trecut, la suprafata cultivata de floarea soarelui si porumb, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) remis, vineri, AGERPRES.

La floarea soarelui, România ocupă locul unu atât la suprafața cultivată cât și la producția realizată. Astfel, conform INS, suprafața a urcat cu 4.000 hectare, la peste 1,01 milioane, iar producția cu 168.000 tone, la 1,95 milioane.

În ceea ce privește porumbul boabe, România ocupă tot prima poziție la suprafața cultivată și locul doi la producția realizată, după Franța. Suprafața cultivată s-a diminuat cu 107.000 hectare, la 2,49 milioane, iar producția a crescut cu 1,03 milioane tone, la 10 milioane.

România a ocupat la grâu locul cinci în ceea ce privește suprafața cultivată, cu 2,11 milioane hectare, după Franța, Germania, Polonia, Spania. Aceeași poziție o deține și la producția realizată, după Franța, Germania, Regatul Unit și Polonia, cu 8,28 milioane tone.

La cartofi, țara se află pe locul trei la suprafața cultivată, cu 185.000 hectare, după Polonia, Germania și locul șapte la producția realizată, cu 2,68 milioane tone, după Germania, Polonia, Franța, Olanda, Regatul Unit, Belgia.

Sursa: Agerpress