Ministrul Transporturilor: Podul feroviar de la Gradistea va fi finalizat in 2019

Data publicarii: 29-04-2017 | Economie

Podul feroviar de la Gradistea, prabusit in urma unor inundatii in 2005, va fi finalizat in 2019, a anuntat vineri, la Comana (judetul Giurgiu), ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

"În primul rând, a trebuit ca cei de CFR să intre pe tronsonul de cale ferată și să facă modernizările care se impuneau pentru a deschide ruta Grădiștea-Giurgiu, iar acesta este un prim pas, înainte de finalizarea construcției podului de la Grădiștea, care va fi în anul 2019. În momentul de față, am finalizat procedurile și vom desemna săptămâna viitoare câștigătorul pentru elaborarea documentației tehnice pentru calea ferată Giurgiu Nord-București", a declarat pentru AGERPRES ministrul transporturilor.

El a precizat că acest obiectiv de investiții a fost "spart" în două loturi, astfel că "documentația tehnică pentru podul de la Grădiștea va fi mult mai repede finalizată și lucrările vor fi scoase mai repede la execuție".

"Undeva la începutul anului viitor vom scoate la execuție și podul de la Grădiștea și în 2019, cu un constructor bun, sperăm să nu avem nicio contestație pe această procedură, să putem finaliza lucrările, așa cum ne-am angajat și cum am promis", a completat ministrul transporturilor.

El a participat vineri, în stația CFR Comana, la redeschiderea tronsonului de cale ferată Grădiștea-Giurgiu, închis după prăbușirea podului feroviar în anul 2005.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: