Transelectrica are de recuperat creante de 52,3 milioane de lei pentru transportul energiei electrice

Data publicarii: 30-04-2017 | Economie

Transportatorul national de energie electrica, Transelectrica, avea de recuperat, la data de 24 aprilie, creante in valoare totala de 52,3 milioane de lei pentru serviciul de transport si sistem, potrivit datelor prezentate pe site-ul companiei.

Principala sumă, respectiv 22,1 milioane de lei, reprezintă creanțe deținute la companii aflate în faliment. Cele mai mari datorii aparțin Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) — 5,9 milioane de lei, companiei Total Electric Oltenia — 3,1 milioane de lei și traderului Romenergy Industry — 3 milioane de lei.

Totodată, Transelectrica are de recuperat 21,4 milioane de lei de la clienți aflați în insolvență. Cele mai mari datorii le au furnizorul Petprod — 5,6 milioane de lei, compania Also Energ — 5 milioane de lei și Arelco Power — 2 milioane de lei.

Transelectrica vrea să recupereze pe cale juridică datorii de 8,4 milioane de lei în total, cele mai mari fiind ale furnizorilor Fidelis Energy — 1,7 milioane de lei și Energy Holding — 1,05 milioane de lei, dar și penalități de 2,9 milioane de lei de la ArcelorMittal Galați și de 2,1 milioane de lei de la Also Energ.

Pe cale comercială, transportatorul are de recuperat creanțe de 357.801 milioane de lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: