Ministrul Transporturilor solicita sindicalistilor de la ROMATSA sa nu afecteze planurile de vacanta ale romanilor

Data publicarii: 27-05-2017 | Economie

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, solicita sindicalistilor, intr-o postare pe Facebook, sa nu afecteze planurile de minivacanta ale romanilor, in conditiile in care controlorii de trafic au anuntat ca vor declansa greva generala in data de 30 mai 2017.

"Fac un apel la rațiune către sindicaliștii ROMATSA și le solicit în primul rând să nu afecteze planurile de minivacanță ale românilor", susține pe rețeaua de socializare șeful de la Transporturi.

Acesta precizează că îl preocupă "extrem de mult" situația de la ROMATSA, dar că nu intenționează să cedeze presiunilor nejustificate.

"Mă preocupă extrem de mult situația de la ROMATSA și greva anunțată pentru data de 30 mai. Țin să precizez, de la bun început, că nu am de gând să cedez la presiuni nejustificate", a scris ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc afirmă că este un om deschis dialogului și este dispus să îi primească la discuții pe sindicaliștii ROMATSA "dacă vor veni cu solicitări concrete".

"Am avut întâlniri cu reprezentanții sindicatului de la ROMATSA și înainte de greva de acum două săptămâni. Aceștia și-au prezentat revendicările, care țin de minister și am stabilit împreună un calendar foarte clar pe care noi l-am și respectat. Eu sunt un om deschis dialogului și, la fel cum i-am primit de două ori, înainte de greva de avertisment, îi voi primi și acum, dacă vor veni cu solicitări concrete", a mai scris pe pagina de socializare ministrul Transporturilor.

Controlorii de trafic aerian vor declanșa grevă generală în data de 30 mai 2017, pe termen nelimitat, a anunțat, joi, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache.

Angajații ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariați ai regiei protestând față de managementul "profund defectuos" al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajații ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației regiei și a o salva de la faliment.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: