Tudorache (ATSR): Suntem consternati de declaratiile ministrului Transporturilor; zborurile nu vor fi perturbate in minivacanta de Rusalii

Data publicarii: 01-06-2017 | Economie

Presedintele sindicatului din ROMATSA, Gabriel Tudorache, se declara consternat de declaratiile ministrului Transporturilor referitoare la institutie, in conditiile in care Razvan Cuc a aratat, pe de o parte, ca la ROMATSA nu exista probleme financiare si nu se pune in discutie falimentul insa sustine schimbarea planului de performanta al institutiei.

"În primul rând suntem consternați de declarațiile din cursul zilei de azi (miercuri, n.r.), făcute de către domnul ministru (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, n.r.), de faptul că domnul ministru face niște declarații, care, din punctul nostru de vedere sunt contradictorii. O să mă refer aici la aspectul pe care l-a declarat după discuția pe care am avut-o la minister. Domnia să face declarații în fața presei legat de faptul că la ROMATSA nu există probleme financiare și nici probleme de faliment, dar în același timp, domnia sa declara faptul că va susține și susține în continuare schimbarea planului de performanță al ROMATSA", a afirmat miercuri seară Gabriel Tudorache.

Potrivit acestuia, șeful de la Transporturi a declarat că susține și schimbarea bugetului ROMATSA pentru anul 2018.

"Aceste lucruri demonstrează foarte clar că problema ROMATSA există, că, de fapt și de drept, ROMATSA are o problemă financiară. De ce nu spune acest lucru și practic, prin omisiune, dezinformează opinia publică? În opinia noastră acest lucru se întâmplă pentru a ascunde adevărul opiniei publice, pentru a nu se afla care sunt adevărații vinovați atât pentru acest plan de management cât și pentru faptul că nu s-a luat nicio măsură de atâta timp, măcar din ianuarie", a subliniat președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

Pe de altă parte, liderul sindical a acuzat linșajul mediatic la care au fost supuși membrii ATSR.

"În primul rând am vrea să vă spunem că am asistat, în ultimul timp, la un linșaj mediatic, care ne pune în pericol siguranța, securitatea noastră, atât corporală. Stresul la care suntem supuși în ultima perioadă ne-a determinat să venim să vă solicităm să veniți să vă acordăm această declarație", a precizat Tudorache miercuri seară.

El a asigurat că zborurile nu vor fi perturbate în minivacanța de Rusalii pentru că cetățenii României nu au de ce suferi pentru "incompetența și reaua voință a celor care se fac vinovați".

"Vrem să informăm toți pasagerii și cetățenii acestei țări că, în mod sigur, garantăm că vacanța care urmează în perioada 1-5 iunie nu va fi afectată sub nicio formă de nicio grevă generală. Chiar mai mult, încă două, trei zile, cel puțin, sută la sută, nu se pune problema unei greve generale. Nu au de ce suferi cetățenii României pentru incompetență și reaua voința a celor care se fac vinovați de tot ceea ce se întâmplă aici", a subliniat Gabriel Tudorache.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri, că nu va lucra sub presiune în cazul ROMATSA, în condițiile în care lucrurile pe care le solicită sindicatul se puteau face încă de anul trecut.

"Avem problema aceasta, noi am găsit o soluție să o rezolvăm. Noi ne ținem de calendar, dar nu lucrăm sub presiune și sub șantaj că dacă nu se face cum se dorește de către cineva, atunci facem grevă. Nu ne jucăm cu România! Aici este un lucru destul de grav", a precizat șeful de la Transporturi.

El a adăugat că nu îl va demite pe directorul general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru, pe care l-a catalogat drept "un om competent, care a muncit și a participat la dezvoltarea ROMATSEI".

Totodată, ministrul Răzvan Cuc a afirmat că există susținerea ministerului pentru deschiderea planului de perfomanță și pentru modificările legislative discutate cu sindicaliștii.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), din cadrul ROMATSA, a organizat marți o grevă generală, care a durat trei ore și jumătate, pe fondul nemulțumirilor referitoare la modul în care este gestionată compania.

Marți după-amiază, Tribunalul București a decis că greva declanșată de controlorii de trafic aerian este legală.

Tot marți, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, a anunțat că negocierile cu patronatul ROMATSA vor continua în perioada următoare, dar dacă acestea nu vor duce la încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM) greva va fi reluată.

La rândul său, ministrul Transporturilor a anunțat că va trimite Corpul de control al Ministerului pentru verificări la ROMATSA.

Sursa: Agerpress