Juncker: UE ar trebui sa gaseasca alte mijloace decat taierea fondurilor pentru asigurarea solidaritatii

Data publicarii: 02-06-2017 | Economie

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a exprimat joi, la Berlin, impotriva unei propuneri a Germaniei de a conditiona acordarea de viitoare fonduri europene de respectarea de catre tarile membre a principiilor statului de drept, relateaza Reuters.

În contextul dezbaterii din cadrul UE privind reforma blocului comunitar după plecarea Marii Britanii, guvernul german a făcut câteva propuneri de înghețare a accesului la fondurile europene pentru țările care nu respectă standardele statului de drept din interiorul UE, conform unui document consultat de Reuters.

Întrebat în timpul unei conferințe privind viitorul Europei la Berlin dacă susține propunerea Germaniei, Juncker a afirmat "nu ar trebui făcut acest lucru".

Comisia Europeană are alte mijloace de a transmite clar că solidaritatea nu trebuie să fie doar unidirecțională, a adăugat el.

Juncker a mai afirmat că cea mai urgentă sarcină cu care se confruntă în prezent UE este completarea pieței de capital convenită și a uniunii bancare, iar aprofundarea cooperării din zona euro ar trebui să vină ulterior.

Sursa: Agerpress