In Romania sunt 30.000 de parteneri ce detin moneda virtuala OneCoin; la nivel international activeaza 3 milioane

Data publicarii: 03-06-2017 | Economie

Moneda virtuala OneCoin este utilizata de aproximativ 30.000 de parteneri in Romania, in timp ce la nivel international sunt peste 3 milioane de parteneri, din peste 190 de tari, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Cristi Calina, partener OneLife Romanian Diamond.

"Platforma Deal Shaker este o platformă globală de cumpărături lansată pe 16 februarie, unde comercianții pot să vândă produse, bunuri și servicii la o comunitate de peste 3 milioane de membri activi care au moneda aceasta internațională (OneCoin n.r.) și vor să o cheltuie. Suntem în peste 190 de țări pe tot globul, suntem peste tot și suntem în continuă creștere, cu câteva mii de persoane în fiecare zi. Pentru comercianți este un mare plus să poți să îți vinzi produsele, să îți promovezi bunurile tale pe această platformă", a spus Călina.

Potrivit sursei citate, România este una din cele mai dezvoltate țări ce utilizează această monedă virtuală, cu un număr de aproximativ 30.000 de persoane.

"Este probabil una din cele mai dezvoltate țări, pentru că exista aproximativ 30.000 de parteneri în România. Comparativ cu alte țări, stăm foarte bine în acest domeniu. Nu există o cifră exactă, dar este o afacere internațională și avem parteneri în Italia, Spania, Anglia, peste tot, dar aproximativ 30.000 de persoane sunt active astăzi în România", a adăugat Cristi Călina.

Întrebat care este diferența între OneCoin și moneda virtuală Bitcoin, acesta a răspuns că prima este mai sigură pentru că "nu se pot face tranzacții anonime".

"Este un pic diferit pentru că este mai nouă, mai inovativă, avem un blockchain mult mai rapid, mult mai sofisticat. Bitcoin a făcut treabă bună, de pionierat, însă noi venim cu foarte multe lucruri îmbunătățite, avem o procedură "know your customer", cunoaștem datele clientului, unde nu se pot face tranzacții anonime. Avem o procedură "anti money laundering", unde nu există un mod de a spăla bani și așa mai departe. Suntem partea soft și elegantă a cripto-valutei și încercăm să invităm oamenii în acest concept nou, pentru că vorbim despre educație financiară și încercăm să educăm oamenii cât mai mult să înțeleagă ce este această cripto-valută, cu ce îi poate ajuta pe ei în viitorii ani și cum va funcționa ea. Asta facem în cadrul acestui târg", a mai spus Călina.

Peste 500 de comercianți și aproximativ 50.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo, în perioada 2 — 4 iunie, la primul târg din România de servicii financiare alternative de plată dezvoltate în jurul platformei web Deal Shaker, unde se tranzacționează cu moneda digitală OneCoin.

Platforma Deal Shaker este interfața digitală online pe care sunt prezenți peste 3 milioane de oameni din 240 de naționalități, membri ai comunității OneLife.

Potrivit organizatorilor târgului '3 Day Kickstart Marathon', zeci de mii de comercianți din lumea întreagă, din diverse domenii, de la comerț la turism, transporturi și IT&C acceptă plata cu minimum 50% în OneCoin, pe platforma Deal Shaker. Astfel, cei înscriși în comunitatea OneLife au acces la oferte incomparabil mai bune decât cele standard.

Spre deosebire de alte monede digitale, OneCoin este imposibil să fie folosită în cazuri cu valențe penale, precum atacurile hackerilor asupra calculatoarelor din întreaga lume deoarece OneCoin include standardul KYC, care stochează și securizează datele de tranzacționare dintre utilizatori.

'OneCoin nu poate fi folosită pentru fraude electronice sau alte asemenea activități pentru că este folosită exclusiv pentru tranzacțiile dintre persoanele membre ale comunității', a declarat Cristi Calina, OneLife Romanian Diamond.

Modelul de afacere al platformei OneLife se bazează pe conceptul vânzării directe, în care membrii comunității pot obține profit prin recomandarea și vânzarea de pachete educaționale despre moneda digitală și managementul financiar.

'Sistemul OneLife are potențialul de a deschide românilor accesul la noi piețe economice în care să tranzacționeze bunuri și servicii la costuri reduse, să caute oportunități și să atingă nivelul financiar dorit. Este o oportunitate pentru cei care cred în progres, în economia viitorului', a mai spus Calina.

În cadrul evenimentului, experții români și internaționali vor prezenta, pe înțelesul tuturor, toate informațiile despre moneda digitală OneCoin și despre Platforma Deal Shaker, iar membrii comunității își vor prezenta poveștile de succes și vor susține, cu argumente concrete, oportunitatea oferită de accesul în comunitatea OneLife.

Potrivit organizatorilor, se estimează că cei peste 50.000 de vizitatori și comercianți prezenți la '3 Day Kickstart Marathon' vor realiza tranzacții de produse și servicii de aproximativ 10 milioane de euro.

Sursa: Agerpress