Eurostat: Romania, in randul statelor membre UE in care preturile productiei industriale au crescut in aprilie

Data publicarii: 03-06-2017 | Economie

Preturile productiei industriale au crescut in aprilie cu 4,3% in zona euro si cu 4,8% in Uniunea Europeana, comparativ cu perioada similara din 2016, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

În aprilie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE, cu excepția Luxemburgului (minus 2,7%). Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Belgia (12,8%), Olanda (8,7%) și Marea Britanie (8,1%).

În România, prețurile producției industriale au urcat în ritm anual cu 3% în aprilie, după un avans de 3,2% în martie.

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au rămas stabile în UE și în zona euro, în aprilie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai importante creșteri ale prețurilor producției industriale au fost raportate în Bulgaria (1,3%), Grecia (0,6%) Letonia și Marea Britanie (ambele cu 0,5%), iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 0,9%), Suedia (minus 0,7%), Franța și Slovacia (ambele cu minus 0,6%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut în ritm lunar cu 0,3% în aprilie, după un avans de 0,2% în martie.

Sursa: Agerpress