Stefan: Bancile mai au plafon pentru Prima Casa; putem suplimenta cu pana la 600 milioane lei

Data publicarii: 07-06-2017 | Economie

Bancile mai au plafon pentru programul Prima Casa, iar daca el se epuizeaza putem suplimenta pana la rectificare cu 500 - 600 milioane lei, a declarat marti Viorel Stefan, ministrul Finantelor Publice, dupa o intalnire cu premierul Sorin Grindeanu.

"Mă surprinde faptul că presa spune că nu mai există plafon. Eu știu de la bănci că au plafon disponibil pentru Prima Casă. Dacă se consumă plafonul noi avem o rezervă și o să putem suplimenta. Cred că mai putem suplimenta până la rectificare cu 500 — 600 milioane lei", a afirmat ministrul Finanțelor.

Pe de altă parte, acesta a arătat că are emoții în ceea ce privește cheltuielile bugetare pe primele cinci luni, veniturile fiind în plan.

"Am emoții pentru că nu am toate informațiile privind cheltuielile. Vom rămâne pe primele cinci luni pe un echilibru bugetar", a spus ministrul.

Programul 'Prima Casă' a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare, fiind înregistrate zilnic peste 600 de noi solicitări, a informat, în 25 mai, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Sursa: Agerpress