Vasilescu: Nu imi fac griji de remaniere; ce a fost de aplicat din programul de guvernare pe ministerul meu s- a aplicat

Data publicarii: 10-06-2017 | Economie

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat, vineri, la Antena 3, ca tot ce era de aplicat din programul de guvernare pe Ministerul Muncii s-a aplicat, iar din acest motiv nu isi face griji ca ar putea fi remaniata.

"Să știți că și eu sunt evaluată ca și domnul Grindeanu, nu sunt din echipa care face evaluarea miniștrilor....Nici eu nu îmi fac griji, pentru că tot ce a fost de aplicat din programul de guvernare pe ministerul meu s-a aplicat, dar este o decizie pe care o va lua partidul, în urma acestei comisii, a raportului acestei comisii. Și încă o dată, cred că a precizat foarte bine Liviu Dragnea: nu miniștrii sunt evaluați sau premierul ci programul de guvernare în ansamblu, cum s-a aplicat el, pentru că aveau niște termene foarte precise toți și dacă sunt unii care nu și-au respectat aceste termene, au de ce să își facă griji", a spus Lia Olguța Vasilescu, întrebată dacă Partidul Social Democrat are ceva a îi reproșa premierului Grindeanu.

Acesta a afirmat că și-a depus demisia în alb atunci când a devenit ministru, tot așa cum și-a depus-o la partid când a devenit primar susținută de un partid politic.

"Nu este vorba de nicio tensiune, cred că este vorba de o responsabilitate pentru că, dacă nu aplicăm programul de guvernare exact așa cum am promis, toți vom plăti peste trei ani și jumătate. Și atunci, dacă putem să reglăm ceva din 6 în 6 luni și ne dăm seama că au fost niște greșeli și că putem să le corectăm din mers nu văd de ce nu am face-o. Noi nu suntem ca tehnocrații, să venim în niște funcții fără să fim votați de nimeni, fără să fim susținuți politic de nimeni. Noi suntem oameni politici care ne-am asumat în campania electorală un program de guvernare și niște măsuri și cred că aceste măsuri trebuie să se vadă. Legea salarizării este una dintre ele. Că e o întârziere de două luni de zile, eu zic că nu e un capăt de țară, pentru că nu cred că s-a așteptat cineva, și liderii de sindicat să știți că, între patru ochi, recunosc acest lucru, nu se aștepta nimeni să li se dubleze salariile. Adică să se ajungă atât de sus cu nivelul de salarizare, care până la urmă este un nivel normal, pentru că în Uniunea Europeană eram pe ultimul loc, ne băteam cu Bulgaria la salarizare", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că speră ca raportul privind evaluarea programului de guvernare să fie gata duminică, iar săptămâna viitoare să fie convocat Comitetul Executiv Național al partidului.

"Duminică seara, sper ca raportul de evaluare să fie gata. Este un raport amplu, nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea programului de guvernare, care este, de fapt, obiectivul acestei evaluări. Luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu prim-ministrul și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în Comitetul Executiv Național, care nu știu exact când va fi", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, după ce va fi gata raportul de evaluare guvernamentală, ar trebui să aibă o discuție și cu președintele Klaus Iohannis pe această temă.

"După raportul de evaluare guvernamentală cred că trebuie să fie o discuție și cu președintele, indiferent ce decizie vom dori să luăm. E bine ca președintele să fie informat privind stadiul implementării programului de guvernare, că vorbim de România", a menționat el.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: